Antena 3 CNN Coronavirus Precizările INSP despre tulpina Delta Plus a virusului SARS-CoV-2

Precizările INSP despre tulpina Delta Plus a virusului SARS-CoV-2

Institutul Național de Sănătate Publică a făcut, marți, câteva precizări legate de subtulpina Delta Plus a variantei Delta COVID-19.

Precizările INSP despre tulpina Delta Plus a virusului SARS-CoV-2
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Nelvin C. Cepeda
de Mia Lungu    |    23 Noi 2021   •   18:28

INSP precizează că în raportul pentru saptamana 45, celelalte variante de tulpini virale care au fost identificate la secvențiere, conform noilor informații obținute de la specialiștii de laborator, sunt incluse în varianta Delta.

Actualizarea a fost efectuată odată cu publicarea raportului pentru săptămâna 46. Potrivit acestuia, până la data de 21 noiembrie 2021 au fost raportate 7088 secvențieri.

Au fost confirmate 6483 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:

  • Alpha* - 1722
  • Beta - 11
  • Gamma - 23
  • Delta - 4727

Până la data de 21 noiembrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 91%.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S21, la 72,9% în S46.

"Facem precizarea că Delta Plus este o subtulpină a variantei Delta și datele sunt transmise de laboratoare către INSP împreună cu cele privind alte subtulpini Delta, ca total, fără a fi evidențiate separat. Menționăm că, potrivit clasificării ECDC, această subtulpină nu este o variantă de îngrijorare (VOC), ci doar o variantă de interes, de aceea nu se raportează separat", transmite INSP.

×
Subiecte în articol: INSP delta plus SARS-CoV-2 tulpina
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close