Antena 3 CNN Coronavirus Prefectul din Sibiu care a certat un medic pentru că cerea paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19 are coronavirus

Prefectul din Sibiu care a certat un medic pentru că cerea paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19 are coronavirus

Prefectul din Sibiu, Mircea Crețu, a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, la o săptămână după ce admonestase un medic de la Serviciu de Urgență Sibiu pentru că cerea suplimentarea paturilor pentru bolnavii de COVID-19.

Prefectul din Sibiu care a certat un medic pentru că cerea paturi suplimentare pentru bolnavii COVID-19 are coronavirus
Sursa foto: Institutia Prefectului - Judetul Sibiu
de Mia Lungu    |    03 Noi 2020   •   10:20

Prefectul Județului Sibiu, Mircea Crețu, a fost diagnosticat, luni, cu COVID-19.

„Vă informăm că domnul prefect, Mircea Crețu, a fost confirmat pozitiv în urmă testării SARS CoV-2 în această seară”, a anunțat Prefectura Sibiu, luni seară, potrivit Mediafax

„Aveți grijă de sănătatea voastră și protejați-vă”, a fost mesajul transmis cetățenilor de Prefectura Sibiu, luni.

Săptămâna trecută, Medicul Voichița Halmaghi, de la UPU Sibiu, a intervenit în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru a atrage atenția că în Spitalul de Urgență din Sibiu nu mai sunt locuri pentru bolnavii COVID. Prefectul Mircea Crețu a admonestat-o: „Ne facem de toată minunea”

"Vreau doar să sesizez un anumit aspect. Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare!" atrăgea atenția Medicul Voichița Halmaghi, cu doar o săptămâna în urmă.

„Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum”, a răspuns atunci Prefectul din Sibiu, ca replică la sesizarea medicului.

A doua zi după dialogul halucinant, Prefectul si-a cerut scuze, spunand că regretă reacţia pe care a avut-o față de medicul Voichiţa Halmaghi de la UPU Sibiu, 

Conform raportării de luni a Grupului de Comunicare Strategică (GCS), judeţul Sibiu se află între judeţele cu cele mai mari rate de incidenţă cumulată (peste 3) a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile, având per total 4,04 cazuri la 1.000 locuitori, iar la nivelul municipiului Sibiu incidenţa a ajuns la 6,03.

×
Subiecte în articol: prefect sibiu testat pozitiv COVID-19
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close