Antena 3 CNN Coronavirus Profesorul Rafila: Va crește numărul de cazuri în școli după începerea noului an școlar

Profesorul Rafila: Va crește numărul de cazuri în școli după începerea noului an școlar

Profesorul Alexandru Rafila afirmă că, după deschiderea școlilor, va crește numărul de cazuri. Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății crede că școlile ar trebui să aibă stocuri de măști pentru că cea purtată de un copil la un moment dat poate fi compromisă.

Profesorul Rafila: Va crește numărul de cazuri în școli după începerea noului an școlar
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    10 Sep 2020   •   19:15

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe - este o chestiune care se va întâmpla - o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg - sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare - nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a afirmat Rafila, la Digi24.

Specialistul a atras atenția că elevii vor reproduce la școală ceea ce văd acasă acasă, deoarece dacă părinții consideră că folosirea măștii nu este potrivită, copiii vor avea aceeași reticență.

„Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic Dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a conchis Alexandru Rafila.

Monica Anisie: 101 unități de învățământ, în scenariul roșu

"Ceea ce pot să vă spun acum - e un raport preliminar - sunt 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711, scenariul galben și 101 unități de învățământ cu scenariul roșu, la acest moment, deci fără acele județe pe care vi le-am comunicat și în care încă nu s-a luat decizia la nivelul Comitetului județean pentru situații de urgență", a spus ministrul Monica Anisie.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Monica Anisie
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close