Antena 3 CNN Coronavirus Protest în Piața Victoriei din București. Sute de oameni, fără măști de protecție, manifestează împotriva legii carantinării

Protest în Piața Victoriei din București. Sute de oameni, fără măști de protecție, manifestează împotriva legii carantinării

Protest în Piața Victoriei față de restricțiile impuse de Guvern. Aproximativ 200 - 300 de oameni au ieșit în Piața Victoriei fără măști de protecție, manifestând împotriva legii carantinării și izolării. Oamenii strigă ”Jos dictatura!”.

Protest în Piața Victoriei din București. Sute de oameni, fără măști de protecție, manifestează împotriva legii carantinării
Sursa foto: Hepta
12 Iul 2020   •   18:32

Manifestația împotriva legii carantinării și izolării a început la ora 18:00. Jandarmii încearcă să îi convingă pe oameni să plece și îi avertizează că vor fi amendați.

Ce reproșează protestatarii

Oamenii spun că nu există noul coronavirus! Mulți dintre ei contestă existența virusului și se opun măsurilor de carantinare și de izolare. Spun că acestea sunt neconstituționale.

Întregul protest a fost organizat pe rețelele de socializare.

Protest la Guvern față de restricții

Protestatarii sfidează orice măsuri de protecție: încalcă distanța cerută de autorități, nu poartă măști de protecție, se îmbrățișează și socializează în grupuri mari.

„Jos dictatura!”, „Demisia!” sunt câteva dintre mesajele care se strigă în Piața Victoriei.​

Legea carantinei urmează să fie dezbătută în Senat luni

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, joi seară, proiectul de lege al Guvernului privind carantina şi izolarea. Deputaţii au depus mai multe amendamente. Au fost propuse mai multe variante pentru definiţia carantinei şi izolării, iar în ceea ce priveşte tratamentul, este menţionată explicit necesitatea acceptului celui vizat. Senatul este forul decizional pe propunerea legislativă a Executivului.

Senatul urma să dezbată sâmbătă proiectul de lege, însă dezbaterea a fost amânată pentru luni.

Coronavirus în România: 456 de cazuri noi și 13 decese

456 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România, iar 13 persoane au murit. Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19.

1.884 de români diagnosticați cu infecție cu COVID-19 au murit

De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 847.586 de teste.

Avertismentul dr. Rafila: Așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, se poate ajunge la cifre mai mari

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României în OMS, vine cu un avertisment dur şi spune că aşa cum cazurile de COVID-19 au crescut repede de la 400 la 700 de cazuri pe zi, la fel putem ajunge la cifre mult mai mari.

×
Subiecte în articol: protest coronavirus Piata Victoriei
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close