Antena 3 CNN Coronavirus Rafila, după pragul de 5.000 de infectări:  ”Să ne așteptăm la creșteri accentuate în ATI”

Rafila, după pragul de 5.000 de infectări:  ”Să ne așteptăm la creșteri accentuate în ATI”

Alexandru Rafila avertizează că dacă în următoarele trei zile se vor înregistra zilnic în jur de 5.000 de cazuri noi de coronavirus, ar trebui să ne așteptăm, săptămâna viitoare, la o creștere accentuată de cazuri în terapiile intensive.

Rafila, după pragul de 5.000 de infectări:  ”Să ne așteptăm la creșteri accentuate în ATI”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    21 Oct 2020   •   14:15

”Dacă în următoarele trei zile vom avea tot așa, în jur de 5.000 de cazuri pe zi, să ne așteptăm ca în cursul săptămânii viitoare să asistăm la o creștere destul de accentuată de cazuri în terapiile intensive, ceea ce duce la apropierea de limita la care sistemul de sănătate este adaptat în acest moment. Mă refer la cele puțin peste 1.000 de paturi disponibile și cred că măsurile de reevaluare a capacităților de acordare a asistenței medicale trebuie rapid implementate”, a declarat Rafila la Digi24.

Întrebat dacă există vreo diferență între județe atunci când se testează, Rafila a răspuns că nu contează numai numărul de teste, ci și calitatea acestora.

”Noi am propus din partea comisiei științifice a Ministerului Sănătății să stabilim în țară trei patru centre de training și de control extern de calitate, adică să vedem dacă toate laboratoarele lucrează eficient. Sperăm să se implementeze acest sistem cât mai repede. Ar permite și creșterea capacității de laborator” a adăugat medicul.

Primul deziderat trebuie să fie oprirea creșterii de cazuri

„După ce se obține această stabilizare, sigur că trebuie să existe o așteptare legată de scăderea numărului. Un platou de 5.000 de cazuri pe zi este foarte mult pentru sistemul de sănătate, chiar pentru secțiile obișnuite de spital”, a declarat Alexandru Rafila.

Record absolut de infectări în România miercuri - Ne apropiem de 5.000 de cazuri

Coronavirus în România, 21 octombrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a publicat noi cifre îngrijorătoare cu privire la bilanțul pandemiei de coronavirus din România, în ultimele 24 de ore. Astfel avem parte de un nou record negativ astăzi: 4.848 de cazuri noi de infectări cu COVID-19. Astăzi s-au înregistrat 69 de decese noi și 766 pacienți la ATI.

×
Subiecte în articol: coronavirus ati
Parteneri
A crescut vârsta de pensionare. Zeci de mii de români sunt afectaţi
x close