Antena 3 CNN Coronavirus Renumit medic din Cluj, semnal de alarmă: Coronavirusul atacă ambii plămâni. Nu am mai văzut așa ceva niciodată!

Renumit medic din Cluj, semnal de alarmă: Coronavirusul atacă ambii plămâni. Nu am mai văzut așa ceva niciodată!

Un medic radiolog de renume din Cluj avertizează românii cu privire la noul coronavirus. COVID-19 atacă ambii plămâni, peste 90% dintre cei infectați fac pneumonie bilaterală, iar foarte multe cazuri sunt severe.

Renumit medic din Cluj, semnal de alarmă: Coronavirusul atacă ambii plămâni. Nu am mai văzut așa ceva niciodată!
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3    |    28 Iun 2020   •   17:51

După ce a analizat zeci de radiografii pulmonare, medicul Iulia Trifu, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, a ajuns să spună că nu mai poate citi mesajele celor care neagă existența noului coronavirus sau spun că acesta provoacă doar o simplă gripă.  

Iulia Trifu atrage atenția, într-o declarație pentru G4 Media, asupra faptului că după câteva săptămâni de la vindecarea de COVID-19, mulți dintre pacienți prezintă leziuni pulmonare.

„Am auzit foarte multe, prea multe inepții de genul «am fost acolo, n-a fost atât de rău, n-am avut nimic, a fost o răceală» sau, mai rău, «COVID-ul nu există», chiar după ce s-au externat.

Ei sunt puțini, dar cei mai mulți pacienți fac forme moderate, iar o parte fac forme severe. În 90% din cazuri, evoluția înseamnă o pneumonie bilaterală, cu afectarea ambilor plămâni. 

(...) N-am avut evoluții spectaculoase în bine. Iar în privința complicațiilor, acestea pot apărea la orice persoană.

Ești tânăr și sănătos fără nici un fel de comorbiditate, dar poți să dezvolți forme severe, care îți pun viața în pericol. (...) Nu mai pot citi mesajele celor care neagă în continuare existența COVID-19 sau spun că e o simplă gripă care trece!”, a explicat medicul clujean, pentru G4media.ro.

”Celor care nu cred în coronavirus sau în efectele grave pe care le poate avea, le-aș spune în felul următor: nu se știe niciodată dacă ești cel care va face o viroză de sezon, cum o consideri tu, sau o gripă care trece sau dacă vei face o formă moderată/severă, care poate duce la complicații care să-ți pună viața în pericol. E o loterie.

Iar dacă ai o formă ușoară și nu te prea interesează, e important de știut că-i pui pe alții în pericol. (...) Avem tineri de 30-40 de ani care au ajuns la ATI, unde au stat săptămâni întregi”, a mai declarat medicul radiolog pentru sursa citată.

×
Subiecte în articol: coronavirus Cluj Iulia Trifu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close