Antena 3 CNN Coronavirus Restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, eliminată

Restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, eliminată

Autoritățile au luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, anunță, luni, reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV),astfel că și cei peste 55 de ani pot folosi serul.

Restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, eliminată
de Andreea Cigolea    |    08 Mar 2021   •   15:19

„În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca”, anunță, luni, CNCAV.

Măsura vine ca urmare a apariției noilor date științifice, a experienței și deciziilor altor state europene, precum și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sens în care vaccinul AstraZeneca poate fi administrat adulților cu vârsta peste 18 ani, conform rezumatului caracteristicilor produsului.

„Vaccinul determină sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi și globule albe specializate care acționează împotriva virusului, oferind astfel protecție împotriva COVID-19. Pentru imunizare, se administrează două doze de vaccin, după un interval cuprins între 4-12 săptămâni de la prima doză”, arată sursa citată.

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca.

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Vaccinul AstraZeneca este al III-lea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Vârsta limită pentru vaccinul AstraZeneca, eliminată

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat duminică, la Antena 3, că luni ar putea fi eliminată limita de vârstă de la vaccinul AstraZeneca.

"Chiar de mâine (nr.r luni) s-ar putea ridica această restricție și s-ar putea face programări", a anunţat dr. Valeriu Gheorghiță. 

În prezent, vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca este administrat persoanelor cu vârste de până la 55 de ani. 

"Această decizie se va lua în baza datelor științifice. Nu aș vrea să se lase înțeles faptul că ridicăm această limită de vârstă pentru că încă nu avem o adresabilitate crescută pentru acest tip de vaccin, ci pentru că avem cel puțin trei recomandări importante.

Este vorba de recomandarea OMS, date din studiile științifice care sunt în derulare și în curs de publicare și, de asemenea, avem experiența din Marea Britanie pe câteva milioane de pacienți care au arătat eficiența vaccinului AstraZeneca pentru persoanele peste 65 de ani", a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiţă, la Antena 3. 

Restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca a fost eliminată În urma recomandărilor Grupului Științific și...

Posted by RO Vaccinare on Monday, 8 March 2021

×
Subiecte în articol: astrazeneca
Parteneri
Data la care vin pensiile în mai. Anunţul Poştei Române
x close