Antena 3 CNN Coronavirus Românii nu își mai pot recunoaște rudele moarte de COVID din cauza degradării rapide

Românii nu își mai pot recunoaște rudele moarte de COVID din cauza degradării rapide

Situație de necerezut la morga Spitalului Judeţean Ploieşti. Medicii spun că familiile nu îşi mai recunosc rudele decedate de COVID sau le recunosc cu greu pentru că trupurile neînsufleţite se degradează accelerat.

Românii nu își mai pot recunoaște rudele moarte de COVID din cauza degradării rapide
de Andreea Cigolea    |    27 Oct 2021   •   11:53

”Este un efort imens pentru că, în meseria noastră, pe lângă trauma pshică pe care o au aparțînătorii. Avem trauma noastră văzând atâția decedați cărora nu le mai facem față. E prima dată în cariera mea de 19 ani când văd așa ceva, nu am văzut niciodată așa ceva și nici nu am crezut că se vă întâmpla vreodată.

Am constat că degradearea lor este accelarată de multe ori, familia nu poate să-i recunoască, impactul asupra familiei este mult mai profund” a spus un asistent de la morga Spitalului Județean Ploiești, în exclusivitate pentru Antena 3. 

Viața și moartea joacă șah la Spitalul Ploiești. Morții, în saci albi și negri: ”E iadul, pur și simplu”

Viața și moartea joacă șah la Spitalul Județean Ploiești. Cine mută prima - e doar la mila Domnului. Pacienții se roagă să scape de suferință. Medicii - să mai primească un răgaz de la cea mai grea luptă pe care au purtat-o vreodată. În containerele din curte, saci albi sau negri stau întinși, pe jos, ca pe o tablă de șah. Se mai ridică o morgă acum, pentru că în cea veche nu mai încape atâta moarte.

Pacienţii se roagă pentru viaţă şi pentru o gură de aer. Medicii - pentru un răgaz. Morgile sunt pline, la fel ca şi secţiile ATI. Iar Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti nu e o excepţie. Acolo, se ridică a doua morgă.

În secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploiești pacienții plâng și se roagă. Doar Dumnezeu mai poate face ceva pentru ei, Dumnezeul bolnavilor, Dumnezeul medicilor.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close