Antena 3 CNN Coronavirus România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi! Semnalul de alarmă tras de un medic român

România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi! Semnalul de alarmă tras de un medic român

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici vine cu un avertisment puternic în ceea ce privește pandemia de coronavirus, asta după ce tot mai mulți români parcă au uitat de virus și au început să nu mai respecte regulile de igienă și distanțare socială.

România riscă să ajungă la 800 de cazuri noi în fiecare zi! Semnalul de alarmă tras de un medic român
Sursa foto: Hepta
de Maria Sabu    |    06 Iul 2020   •   21:20

“Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl. Valentin Pârvu, și ne gândim că acest număr bazal se va menține, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri.Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona.

Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situație va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menține un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va crește. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ, pentru că, până acum, proiecțiile au fost corecte”, a declarat Popovici pentru europafm.ro.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close