Antena 3 Coronavirus S-a vindecat de COVID-19 după trei luni la ATI: Două luni a stat în comă, iar medicii îi dădeau 0 șanse de supraviețuire

S-a vindecat de COVID-19 după trei luni la ATI: Două luni a stat în comă, iar medicii îi dădeau 0 șanse de supraviețuire

de Mia Lungu    |    25 Apr 2021   •   17:06
S-a vindecat de COVID-19 după trei luni la ATI: Două luni a stat în comă, iar medicii îi dădeau 0 șanse de supraviețuire
Sursa foto: Antena 3

Un caz impresionant vine de la Deva. O femeie care a stat trei luni la Terapie Intensivă și a fost în comă timp de două luni, a reușit să învingă moartea și i-a uimit până și pe medicii care îi dădeau 0 șanse de supraviețuire.

Femeia în vârstă de 38 de ani a fost unul dintre cele mai grave cazuri de infecție cu COVID-19 din Spitalele Deva și Timișoara.

Starea femeii s-a agravat la câteva zile după ce a fost internată la Spitalul de Urgență din Deva, așa că a fost transportată la Victor Babeș în Timișoara. Cu plămânii afectați, medicii îi dădeau 0 șanse de supraviețuire.

"Mă rugăm la Dumnezeu să îmi dea putere să rezist pentru copil, că doar atât am avut. Dar, după aceea n-am mai știut absolut nimic. Cu greu am fost detubată, după două luni de intubare.", povestește femeia.

Nu știe nimic din ce s-a întâmplat în jurul ei, cât timp a fost în comă. A avut, însă, o dorință: să ajungă acasă la fiica ei

"Îmi închipuiam eu că intră pe geam și se culcă în pat lângă mine și dormeam îmbrățișată cu ea. Era visul care m-a întărit și m-a care ținut în viață."

Medicii spun că femeia a avut plămânii afectați în proporție de 80% și a fost supusă la zeci de intervenții medicale. După acest episod viață femii și a familiei sale s-a schimbat total.

"Soțul meu a avut grijă de mine ca de un copil mic. Nu mă puteam mișca, nu îmi simțeam picioarele. Stăteam inertă în pat. După aceea au urmat dureri îngrozitoare."

După jumătate de an de internări și recuperare, femeia a fost primită cu bucurie de colegii de serviciu, echipa de la Consiliul Județean Hunedoara.

×
Subiecte în articol: ati vindecat COVID-19 coma supravietuire medicii

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close