Antena 3 CNN Coronavirus Se întâmplă din nou! Adolescent, internat la ATI, la Spitalul Gomoiu, cu complicații din cauza SARS Cov 2

Se întâmplă din nou! Adolescent, internat la ATI, la Spitalul Gomoiu, cu complicații din cauza SARS Cov 2

Un adolescent de 17 ani din Bucureşti este al doilea copil din România care face o complicaţie gravă a infecţiei cu SARS Cov 2, numită sindrom inflamator multisistemic. El este internat la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală.

Se întâmplă din nou! Adolescent, internat la ATI, la Spitalul Gomoiu, cu complicații din cauza SARS Cov 2
de Andreea Cigolea    |    03 Oct 2020   •   14:10

Virusul i-a produs adolescentului o inflamație puternică în corp şi i-a atacat aproape toate organele. Medicii nu l-au intubat, dar îi administrează oxigen. Băiatul a ajuns la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală în urmă cu câteva zile, cu febră şi stare generală alterată.

El se află acum în secţia ATI a spitalului, unde, în urmă cu doar câteva zile, un alt copil de 10 ani se confrunta cu aceeaşi boală, numită boala Kawasaki. Acesta a fost externat între timp.

1500 de copii, infectați cu noul coronavirus în ultimele două săptămâni

Alţi doi copii care au Covid 19 sunt internaţi în acest moment la Terapie Intensivă: un bebeluş de 9 luni, care se află la Spitalul din Galaţi, în stare stabilă, şi un băieţel de 6 ani din Ilfov, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a fost transferat cu peritonită de la Spitalul Gomoiu.

„A fost operat în urgenţă în sala de operaţie a compartimentului nostru Covid, a rămas pe acel compartiment, este internat împreună cu mama, starea lui este stabilă, se ameliorează de la o zi la alta. În rest sunt 3 suspecţi, în momentul în care sunt pozitivi sunt trimişi către spitalele de boli infecţioase”, a precizat dr. Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

 

×
Subiecte în articol: ati Gomoiu coronavirus
Parteneri
Fenomenul ciudat apărut pe cerul Turciei înainte de cutremur
x close