Antena 3 CNN Coronavirus Șoc în lumea științifică. Primul caz dovedit din lume de reinfectare cu COVID-19

Șoc în lumea științifică. Primul caz dovedit din lume de reinfectare cu COVID-19

Cercetătorii din Hong-Kong au anunțat, luni, că au descoperit primul caz dovedit din lume de reinfectare cu noul coronavirus. Acest caz arată că o reinfectare poate surveni la doar câteva luni după vindecarea de o primă infecție, afirmă într-un comunicat Departamentul de microbiologie al Universității din Hong Kong.

Șoc în lumea științifică. Primul caz dovedit din lume de reinfectare cu COVID-19
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    25 Aug 2020   •   08:15

Cercetătorii precizează că între două infectări a existat un interval de patru luni și jumătate. Potrivit acestora, o analiză genetică a arătat că cele două infectări succesive ale aceluiași pacient au fost provocate de două tulpini diferite ale virusului SARS-COV-2, responsabil de COVID-19.

Rezultatele noastre sugerează că SARS-COV-2 ar putea persista în populație la fel cum este cazul pentru alți coronaviruși responsabili pentru banalele guturaiuli, chiar dacă pacienții au dobândit o inumitate, afirmă cercetătorii de la Universitatea din Hong Kong.

Deoarece imunitatea ar putea să nu dureze mult timp după o infecție, vaccinarea ar putea să trebuiască să fie avută în vedere chiar pentru oamenii care au fost deja infectați, afirmă specialiștii. Pacientul, un bărbat de 33 de ani cu rezidența în Hong Kong a fost testat pozitiv prima oară în 26 martie, după ce a prezentat simptome: tuse, dureri de cap și de gât, febră.

După ce s-a vindecat, a fost testa negativ de două ori, dar în 15 august el a fost testat din nou pozitiv. De această dată nu prezenta niciun simptom. Boala sa a fost descoperită grație unui test de depistare la aeroportul din Hong Kong, în condițiile în care bărbatul revenea din Spania via Marea Britanie.

Este puțin probabil ca imunitatea colectivă să poată elimina SARS-COV-2, deși este posibil ca infecțiile următoare să fie mai puțin severe decât prima, așa cum a fost cazul acestui pacient, afirmă cercetătorii din Hong-Kong, citați de Washington Post.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close