Antena 3 CNN Coronavirus SONDAJ. Ați avut efecte adverse după ce v-ați vaccinat anti-COVID cu serul de la AstraZeneca?

SONDAJ. Ați avut efecte adverse după ce v-ați vaccinat anti-COVID cu serul de la AstraZeneca?

SONDAJ. Ați avut efecte adverse după ce v-ați vaccinat anti-COVID cu serul de la AstraZeneca?
de Andreea Cigolea    |    12 Mar 2021   •   08:42
Ați avut efecte adverse după ce v-ați vaccinat anti-COVID cu serul de la AstraZeneca?
1552 de voturi

Ne puteți spune AICI ce efecte adverse ați avut și cum v-ați simțit după vaccinare.

Specialiștii europeni: Serul AstraZeneca nu este periculos. Au murit doar 22 de persoane!

Agenția Europeană a Medicamentul a declarat, în urma unei anchete preliminare, că nu există niciun indiciu că vaccinul produs de AstraZeneca a provocat moartea infirmierei care a primit serul din lotul suspect.

Reprezentanții agenției dau asigurări că nu există riscul unei coagulări sanguine mai puternice în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser. 

În total, 17 state au primit vaccinul AstraZeneca din lotul oprit de la administrare. 

Comisia Europeană a declarat că va respecta decizia Agenției Europene a Medicamentului și că, prin urmare, nu își va revizui recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca. 

Până la 9 martie, din cele aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate în Europa, doar 22 au decedat după ce au primit serul. Nu există însă nicio dovadă că există o legătură între vaccinarea cu serul de la Astra Zeneca și decese. 

”Vă atrag atenția asupra faptului că AEM a adoptat o poziție preliminară în cazul Austriei, în care, dacă nu mă înșel, au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a creat aceste probleme”, a declarat Stefan De Keersmaecke, purtător de cuvânt Comisia Europeană.

9 state au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Utilizarea serului AstraZeneca a fost suspendată și în Danemarca, Islanda, Țările Baltice, Italia, Norvegia și Luxenbourg. Într-unul din cazuri, în Danemarca, o persoană și-a pierdut viața. Iar în Italia, un polițist și un militar au murit după vaccinare. 

De asemenea, alte 16 țări au primit doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din lotul oprit de la administrare de autoritățile austriece, au anunțat autoritățile medicale de la Viena. 

În Statele Unite, în schimb, experții medicali estimează că populația va ajunge, cel târziu la începutul toamnei, la imunizarea de turmă. 

”Dacă luăm în considerare planificarea actuală a vaccinării, sperăm că vom ajunge la acest prag la sfârșitul verii sau la începutul toamnei”, susține Anthony Fauci. 

Experții apreciază că, pentru atingerea imunizării de turmă, este necesară vaccinarea a cel puțin 70% din populație. 

Mărturiile unei femei vaccinate din lotul AstraZeneca suspect. ”Prima zi nu am avut nimic...”

O femeie din Suceava face mărturii după ce a fost vaccinată cu serul AstraZeneca din lotul suspect.

Femeia spune că, după imunizare, nu a avut nimic grav, decât o ușoară febră. Totodată, femeia a declarat că nu îi este frică de rapel și acum așteaptă să primească a doua doză. 

”Pe data de 20 februarie m-am vaccinat cu Astra Zeneca, lotul controversat, în sala de sport a unei școli din din municipiul reședință de județ. 

În prima zi nu am avut nimic, sau poate nu am dat importanță, a doua zi am resimțit un ușor disconfort, cu puțină febră. În rest, nimic. 

Rapelul, din câte am înțeles, tot cu AstraZeneca, din alt lot”, mărturisește femeia.

Ce simptome au avut românii după vaccinarea cu AstraZeneca

Pe pagina noastră de Facebook, românii au transmis mai multe mesaje referitoare la vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca.

În urma imunizării, au existat cetăţeni care au avut experienţe neplăcute, dar şi persoane care nu s-au confruntat cu reacţii adverse grave după ce au fost imunizaţi cu produsul realizat de AstraZeneca:

Dan Chiorean: "În data de 04 03 ac. m-am vaccinat cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Noaptea am făcut febră 38 cu 4. Dimineața la ora 8:00 nu am mai avut nimic iar de atunci mă simt foarte bine. Fără nici o REZERVĂ îmi voi face rapelul cu același vaccin și din același lot...am 51 de ani."

Boanda Ioana: "Eu sunt din Timișoara şi am fost vaccinată cu acest lot. Am avut febră, frisoane, dureri foarte mari de cap, dureri musculare, dureri de articulaţii,dureri de spate, dureri de gât. Am stat o săptămână în concediu mefical".

Cringureanu Alina: "Da, am avut toate reacțiile: febră, frisoane, dureri de cap, cefalee puternică, grețuri, oboseală și lipsa poftei de mâncare. Sunt vaccinată cu AstraZeneca, lotul ABV 2856. Din păcate la 1 săptămână după vaccin am făcut covid și mai am și alte probleme destul de mari de sănătate".

Pop Mihaela: "În dată de 26 februarie m-am vaccinat cu serul AstraZeneca, am avut durere la locul inoculării, cefalee, mialgii, stare de oboseală, frison (două zile). Și soțul meu s-a vaccinat, însă el nu a avut niciun simptom, decât durere la locul inoculării. Suntem programați în 23 Aprilie pentru rapel, pe care sigur îl v-om face. Reacțiile adverse sunt normale, că și la orice vaccin. Menționez că nu se compară cu boală pe care am făcut-o în luna Ianuarie".

Valy Valy: "Bună ziua ,m-am vaccinat cu Astrazeneca în Scoția și nu am avut nici o reacție adversă,acest vaccin este foarte sigur din punctul meu de vedere. Populația din UK s-a vaccinat în masă cu acest vaccin. Interesele sunt mari o fiolă de astrazeneca costă 2€ iar cea de la Moderna și Phizer sunt undeva la 18€. Am încredere că totul este o cacealma. Organismul omului diferă efecte adverse există la vaccinul antigripal. Mulțumesc!"

Cătălin Scherer: "Am fost vaccinat în dată de 16 februarie cu AstraZeneca, la ora 14. Simptomele au apărut în timpul nopții în jurul orei 01 și au ținut până a două zi la ora 18. Am avut febra 39, 6. Frisoane, dureri foarte mari de cap care se mai resimt și acum la o lună de la vaccin dar la intensitate mică, dureri musculare și articulare, dureri în capul pieptului care persistă și acum dureri de spate, și am o oboseală cronică în continuare".

Dusa Constantin: "M-am vaccinat în dată de 10 martie după 12 ore de la vaccin au început dureri foarte mari în zona unde a fost făcut vaccinul, m-a durut mâna acum după 48 de ore durerea nu mai este atât de intensă alte simptome nu am avut".

Dan Ciucuriţă: "Ne-am vaccinat cu lotul problemă. În urmă cu o săptămâna am căzut în genunchi, pur și simplu, cât de mare și tare sunt. M-am lovit tare la picioare, 2 zile nu am spus soției ce am pățit. Nu mi-am explicat ce am pățit, am analizele la zi foarte bune. Acuma pun acel episod în contul vaccinării. Și soția a avut reacții adverse, febra 38,2. Am raportat acele reacții în urmă cu 2 săptămâni".

Dana Ionescu: "M-am vaccinat și am avut dureri foarte mari de cap, de mușchi, articulații. Am anunțat medicul, dar mi-a spus că sunt prima persoană care am astfel de simtome, cu toate că în comunitate majoritatea au avut diverse simtome".

Radu Joia: "M-am vaccinat cu AstraZeneca pe data de 06 Martie lotul ABV2856 și nu am avut nicio reacție adversa. După ce am aflat că există suspiciuni cu privire la contaminarea acestui lot, am urmărit eventuale semne ale une tromboze, însă nu am nicio simptoma relaționată unei astfel de manifestare clinica. Singura întrebare pe care aş adresa-o ar fi dacă dozele din acest lot sunt eficiente, în sensul în care dacă voi crea anticorpi spike sau este nevoie de o noua doză plus rapel?!".

Dr. Valeriu Gheorghiță, explicații în direct la Sinteza Zilei: Vaccinările cu AstraZeneca vor continua! Suspendăm dozele din lotul suspect

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a dezvăluit, joi, în direct la Sinteza Zilei, planul autorităților române, după ce mai multe țări au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca în urma unor decese survenite la persoanele imunizate cu acest produs.

"Cei programați la rapel cu AstraZeneca vor fi injectați cu AstraZeneca, însă nu din lotul ABV 2856 semnalat în Italia. Cei care sunt programați mâine (vineri) la vaccin vor primi doza de vaccin AstraZeneca dintr-un alt lot, necarantinat", a precizat Gheorghiță.

"Decizia retragerii lotului semnalat în Italia este luată din maximă precauție. Chiar dacă în România nu există semnale care să indice o relație de cauzalitate, am decis să luăm aceeași decizie ca și Italia - carantinarea dozelor din acel lot.

Vreau să menținem nivelul de încedere în acest tip de vaccin.

Agenția Europeană a Medicamentului a transmis azi (joi), în urma analizei experților, că nu există indicii ale unei relații de cauzalitate (între decese semnalate în țări din UE și administrarea vaccinului, n.r.)", a spus medicul

Gheorghiță a mai adăugat că România nu a primit vaccin din lotul ABV 5300, din care au fost distribuite 1,6 milioane de doze în 17 state din Uniunea Europeană.

Două loturi de ser AstraZeneca, semnalate în U.E. după decesul unor persoane cărora li s-a administrat vaccinul

Doze ABV 5300 au fost utilizate în Austria la persoane care ulterior au dezvoltat probleme legate de coagulare.

O asistentă medicală din această țară a murit în urma formării cheagurilor de sânge după vaccinare, fără a fi clar, în acest moment, dacă între vaccin și deces există o legătură de cauzalitate.

Subiecte în articol: astrazeneca vaccin
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close