Antena 3 CNN Coronavirus 27 de mii de cazuri de COVID-19 în Spania, după un weekend cu petreceri ilegale

27 de mii de cazuri de COVID-19 în Spania, după un weekend cu petreceri ilegale

Valul 2 al pandemiei de coronavirus face ravagii în în Spania, Franţa, Germania, Italia şi Marea Britanie, unde numărul raportat al noilor îmbolnăviri cu COVID 19 este de ordinul miilor în cazul ultimelor 4 ţări şi de ordinul zecilor de mii în Spania.

27 de mii de cazuri de COVID-19 în Spania, după un weekend cu petreceri ilegale
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Sep 2020   •   13:45

Astfel, datele raportate marţi indică peste 27 de mii de noi contaminări în Spania, cu precizarea că situaţia reflectă un total al celor trei zile de weekend.

În Franţa, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 6158 de noi îmbolnăviri, în Marea Britanie, peste 2600, în Germania, 1407 iar în Italia, peste 1000, arată o situaţie publicată de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Spania deţine nedorita poziţie fruntaşă şi la numărul de decese, 101 de persoane fiind consemnate decedate în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului.

În acelaşi interval, Franţa a anunţat 34 de morţi, Italia, 14, Germania, 12 iar Marea Britanie, 9 decese. 

Petreceri ilegale cu studenţi medicinişti în plină pandemie

Situaţia gravă din Spania pare să aibă la bază numărul mare de petreceri ilegale desfăşurate în weekend în toată ţara, consemnează corespondentul agenţiei turce Anadolu.

Sursa citată menţionează că poliţia s-a luptat să ţină situaţia sub control în Sevilia, unde o petrecere cu peste 300 de participalţi a fost dispersată de oamenii legii.

În Madrid, poliţiştii au arestat opt persoane după ce au descoperit un club de noapte care funcţiona ilegal în locaţia unei saune.

Iar în Ovideo, o petrecere la care participau, surprinzător, zeci de studenţi la medicină, a fost, de asemenea, întreruptă de poliţişti.

Spania a anunțat peste 116.000 de cazuri de coronavirus în ultimele două săptămâni

Din cauza pandemiei, care a afectat grav această ţară încă din primăvară, autorităţile spaniole au dispus închiderea cluburilor de noapte iar barurile sunt obligate să-şi oprească activitatea după miezul nopţii, însă nu toată lumea pare dispusă să ia restricţiile în serios.

La nivelul ultimelor două săptămâni, oficialii spanioli au anunţat peste 116 mii de noi cazuri de COVID 19, dintre care aproximativ o treime în regiunea metropolitană a capitalei Madrid.

Redeschiderea şcolilor şi universităţilor complică, de asemenea, situaţia.

În condiţiile în care copiii spanioli merg la şcoală în funcţie de situaţia locală, autorităţile au anunţat peste 120 de cazuri de coronavirus în unităţile de învăţământ.

Prinţesa Leonor a Spaniei este unul dintre elevii plasaţi în carantină după ce un coleg de clasă a fost depistat pozitiv.

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close