Antena 3 Coronavirus Spitalul de Urgență din România care primește bolnavii de COVID într-un chioșc de fast-food dezafectat

Spitalul de Urgență din România care primește bolnavii de COVID într-un chioșc de fast-food dezafectat

de Andreea Cigolea    |    14 Oct 2020   •   11:44
Spitalul de Urgență din România care primește bolnavii de COVID într-un chioșc de fast-food dezafectat

Spitalul de Urgență Sibiu primește pacienții pentru triaj într-un chioșc de fast-food dezafectat și nu la Unitatea de Primiri Urgențe cum ar fi normal.

Spațiul a fost cumpărat de spital și amenajat de urgență în pandemie. Se pare că spitalul a luat această decizie din cauza lipsei de spațiu. A fost singura soluție găsită de spital pentru ca bolnavii de COVID să nu se intersecteze cu ceilalți pacienți. Deși la exterior arată ca un chioșc de fast-food, managerul susține că în interior are structură de UPU, cu 12 paturi. 

”Nu aveam alt spațiu în care să primim pacienții deja confirmați cu Covid, ca aceștia să nu se intersecteze cu cei asupra cărora planează doar suspiciunea că ar fi infectați. Chioșcul a fost al unei societăți comerciale care închiriase teren în incinta spitalului. Ulterior, a fost cumpărat de către spital. A fost dezafectat, înauntru sunt paturi, s-a creat un circuit cu calculator, cu masă de tratament”, a explicat pentru Libertatea Liliana Coldea, managerul spitalului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close