Antena 3 CNN Coronavirus Medici de la Spitalul „Sf. Ioan” din București au depus o plângere penală legată de modul în care se gestionează Covid-19

Medici de la Spitalul „Sf. Ioan” din București au depus o plângere penală legată de modul în care se gestionează Covid-19

Mai mulți medici de la Spitalul „Sf. loan” din Bucureşti au depus o plângere penală cu privire la modul în care se gestionează prevenirea și combaterea coronavirusului.

Medici de la Spitalul „Sf. Ioan” din București au depus o plângere penală legată de modul în care se gestionează Covid-19
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    24 Mar 2020   •   11:32

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au deschis un dosar și fac cercetări, conform Ministerului Public.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23 martie (luni - n.red.) dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p.şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p., ca urmare a sesizării venite la DGPMB - Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, conform unui anunț al Ministerului Public, postat de Facebook.

În urma plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

Reacția conducerii Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Ioan”, București
 
Colectivul Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan” a luat act de informațiile difuzate în spațiul public cu privire la activitatea întreprinsă și măsurile luate în cadrul instituției noastre.
Remarcăm faptul că, într-un asemenea moment de interes național, anumite persoane aleg să recurgă la acuzații nefondate, bazate pe interese personale și orgolii meschine, și care ajung să știrbească spiritul de sacrificiu și simțul civic al  cadrelor medicale din toată țara.
Pe marginea aspectelor apărute în media, dorim să facem următoarele precizări:
- Până în acest moment nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu COVID-19 în unitatea noastră.
- S-au luat toate măsurile organizatorice și de prevenție necesare în conformitate cu normele legale și dispozițiile emise de instituțiile abilitate. Aceste măsuri au fost aduse la cunostința întregului personal medical, prin documente oficiale și procese verbale semnate.
- Dintre măsurile întreprinse, menționăm achiziția de echipamente de protecție și materiale sanitare necesare cadrelor medicale în vederea tratării eventualelor cazuri de Covid-19, asigurarea de circuite separate pentru 6 paturi de terapie intensivă menite a primi pacienții critici cu această patologie, eliberarea și igienizarea unei secții de 25 de paturi situată la parterul spitalului, pregătită a primi cazurile de Covid.
- Din punct de vedere al activității didactice, cursurile și lucrările practice cu studenții au fost suspendate în momentul emiterii respectivei decizii de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București
- Mai mult decât atât, spitalul nostru a fost oferit ca și exemplu de către presă datorită promptitudinii cu care a organizat în cadrul Unității de Primiri Urgențe a triajului destinat identificării și izolării pacienților suspectatți de infecție cu coronavirus.
- Punem la dispoziția eventualelor organe de control/anchetă întreaga documentație necesară pentru a elucida pe deplin această problemă.
- În urma soluționării corecte a acestor calomnii, ne rezervăm dreptul să acționăm în instanță persoanele vinovate de afectarea gravă a imaginii publice a spitalului. Considerăm a deveni incidente în această situație prevederile penale care reglementează și sancționează infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare.
- Lăsând la o parte acest moment trist pentru imaginea lumii medicale, dorim să asigurăm opinia publică că vom continua să facem toate eforturile pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate care să facă posibilă depășirea crizei cu care se confruntă societatea românească.
 
 

×
Subiecte în articol: spital sfantul ioana plangere penala
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close