Antena 3 CNN Coronavirus Stareţul Varlaam, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat, a murit de COVID-19 la doar 42 de ani

Stareţul Varlaam, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat, a murit de COVID-19 la doar 42 de ani

Stareţul Mănăstirii Partoş, părintele Varlaam, a murit la vârsta de 42 de ani, după ce a fost diagonosticat cu COVID-19

Stareţul Varlaam, unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat, a murit de COVID-19 la doar 42 de ani
de Andreea Cigolea    |    03 Noi 2020   •   10:05

Părintele Varlaam, starețul Mănăstirii Partoș, cel căruia i se spunea cu drag și cu respect ”Padre”, fiind extrem de iubit de credincioși, a murit în noaptea de luni spre marți, la 18 zile de când a fost confirmat cu COVID-19

”Padre” era unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat. Anunţul trist a fost făcut pe pagina de Facebook a Mănăstirii Partoş. 

”De astăzi, inima iubitoare a părintelui stareţ Varlaam bate în veşnicie, lângă inima Celui pe care l-a iubit din veşnicie şi pentru veşnicie. De astăzi s-a întors Acasă, unde mereu a trăit cu inima, deşi s-a dăruit în întregime oamenilor. După 18 zile de luptă cu virusul SARS-COV2, Padre s-a mutat la Domnul. Omul-lumină, omul-bucurie, omul pentru care iubirea era modul de viaţă, omul în ai cărui ochi puteai să vezi o adiere a veşniciei, omul a cărui rugăciune te purta prin durerile vieţii, omul al cărui cuvânt zidea inimi. Viaţa sa a fost o Liturghie a slujirii aproapelui, o Liturghie a crucii în ultimele săptămâni şi astăzi a biruinţei în veşnicie.

În 14 ani de preoţie şi 12 ani de slujire ca stareţ a ars mereu pentru cei din jur, ca o lumină în bezna lumii, luminând prin faptă şi cuvânt, dăruindu-se tuturor cu iubire şi jertfelnicie. Existenţa sa este privilegiul nostru! De astăzi lumea îl va cunoaşte prin cuvântul său dăruit „cu timp şi fără timp”, de astăzi îl vom privi tainic într-o icoană a inimilor noastre. Acasă pentru el a fost mereu Cerul şi neliniştit a fost sufletul său până nu s-a întors la Domnul său cel adorat. ”Totul Lui şi totul spre slava Lui”, aşa a trăit Padre fiecare zi de zidire a sufletelor, aşa a readus la viaţă casa Sfântului Iosif, aşteptându-i mereu în prag pe cei flămânzi, pe cei bolnavi şi suferinzi, pe cei pe care viaţa i-a încercat. A umplut cu zâmbetul lui inimile şi ne-a arătat tuturor ce frumos străluceşte Chipul lui Dumnezeu în oamenii Săi aleşi”, este mesajul de pe pagina de Facebook a mănăstirii Partoş.

Apel ISU pentru salvarea stareţului Varlaam, bolnav de COVID

Apel umanitar făcut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Timiş. Stareţul mânăstirii Partoş, bolnav de COVID-19, era internat în stare gravă şi are nevoie de plasmă. Varlaam Almăjanul s-a infectat cu coronavirus şi era internat la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.  

Starea lui s-a agravat, iar medicii au hotărât să-l mute la Terapie intensivă. Vestea a fost dată de pompieri care îndeamnă oamenii să doneze plasmă la Centrul de Tranfuzii din Timişoara.

Stareţul Varlaam: Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor. E esențial!

"Dragilor,

Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, COVID, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme.  Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară. Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună.

Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor... Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune... Dacă cineva dintre voi a fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea şi observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi. Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet! Ps. Mulțumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mișcat inima... Sunteți tezaurul meu! P. Varlaam (Padre)", era mesajul transmis pe pagina de Facebook a mânăstirii Partoş.

×
Subiecte în articol: stareţul Varlaam COVID-19 Banat
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close