Antena 3 CNN Coronavirus Suspiciune ridicată pentru varianta Omicron la românii veniți din Africa de Sud

Suspiciune ridicată pentru varianta Omicron la românii veniți din Africa de Sud

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune ridicată pentru varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Suspiciune ridicată pentru varianta Omicron la românii veniți din Africa de Sud
Sursa foto: Ezra Acayan/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    02 Dec 2021   •   13:20

Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina Omocrin se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

Totuși, în urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune ridicată pentru varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit Ministerului Sănătății.

”Cele trei persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, potrivit sursei citate.

Este vorba despre cei doi români întorși din Africa de Sud, care sunt carantinți în Brașov și Vaslui.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt  asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare.

Rafila: ”Probabilitatea este mare”

”Este vorba de debutul procedurii de secvențiere care a arătat prezența mai multor mutații. Rămâne să vedem la sfârșitul analizei dacă este vorba de tulpina Omicron sau de altă variantă, dar probabilitaea este mare, tocmai datorită faptului că este o tulpină care prezintă multe mutații”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta a spus că este vorba de o tulpină care a apărut în foarte multe țări din Euopa ca urmare a călătoriilor pe continentul african.

„Este în mod evident decizia de izolare și monitorizare a pacienților. Vor fi monitorizați pe întreaga perioadă de 14 zile”, a mai spus Rafila. 

×
Subiecte în articol: omicron
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close