Antena 3 CNN Coronavirus Țările europene afectate de coronavirus care relaxează măsurile de restricție

Țările europene afectate de coronavirus care relaxează măsurile de restricție

Statele europene iau măsuri diametral opuse în ceea ce privește restricțiile. În timp ce Franța anunță că prelungește măsurile de izolare cu încă o lună, Italia și Spania anunță ridicarea unor limitări.

Țările europene afectate de coronavirus care relaxează măsurile de restricție
14 Apr 2020   •   15:10

Țările din Europa relaxează treptat măsurile:

-mai multe state europene permit revenirea la muncă în anumite domenii.

-anumite măsuri luate în contextul pandemiei se relaxează.

În Spania, după două săptămâni de carantină totală, cetățenilor li se permite să iasă din casă doar pentru a merge la muncă, valabil pentru cei care nu își pot continua activitatea de acasă. E vorba de muncitorii din fabrici, de pe șantiere, de avocați sau cei din menaj.

În Italia se deschid librăriile, papetariile, magazinele cu haine pentru copii. Restul populației rămâne acasă pân pe 3 mai.

Cehia sparge gheața cu privire la călătorii. De astăzi își redeschide granițele parțial, sunt permise călătoriile urgente, în scopuri profesionale, medicale, familiale. Au fost redeschise anumite magazine, sunt permise activități sportive, fără formarea grupurilor de persoane.

În Austria sunt deschise magazinele de bricolaj, firmele care procesează carne. La sfârșitul lunii aprilie se deschid și saloanele de cosmetică și magazinele de haine. Cursurile se vor relua de la jumătatea lunii mai, iar la sfârșitul lunii mai se deschid hotelurile și restaurantele.

În Danemarca, mâine se deschid școlile primare și grădinițele, iar de pe 10 mai încep orele la școala gimnazială și la liceu.

Și în Norvegia se fac pași în relaxarea anumitor măsuri. De pe 20 aprilie se deschid creșele, iar de pe 27 aprilie anumite școli și universități.

Țările europene lovite de coronavirus care relaxează măsurile de restricție

×
Subiecte în articol: Europa coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close