Antena 3 CNN Coronavirus Teribil! Ce gust are carnea pentru un bolnav de COVID-19

Teribil! Ce gust are carnea pentru un bolnav de COVID-19

Două dintre primele simptome ale infectării cu COVID-19 sunt pierderea mirosului și a gustului. Însă, deși cei mai mulți dintre cei vindecați își recpătă apoi aceste simțuri, au apărut cazuri în care acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Teribil! Ce gust are carnea pentru un bolnav de COVID-19
Sursa foto: foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    28 Aug 2020   •   17:30

O britanică infectată cu coronavirus în martie a constatat că în cele patru săptămâni în care a fost bolnavă nu a avut deloc gust sau miros. După vindecare a început să-și recapete aceste simțuri, însă din luna iunie a simțit din nou că ceva nu este în regulă. Nici mâncărurile și nici băuturile nu mai aveau aceleași arome, iar parfumurilefavorite au început dintr-o dată să fie de nesuportat. „Șamponul meu preferat a căpătat cel mai dezgustător miros din lume”, a mărturisit femeia.

Bolnavă de coronavirus: Carnea are gust de benzină!

Și nici apa de apa de  la robinet nu se mai putea apropi.  Medicii i-au pus diagnosticul de parosmie, o tulburare olfactivă care constă în percepția falsă a unui miros. A urmat o perioadă dificilă pentru tânără. Din cauză că nu se mai putea bucura de mâncărurile care îi plăceau a început să slăbească. În plus a început să sufere și de anxietate.

„Îmi place să mănânc gustos, să merg la restaurant, să beau cu prietenii dar acum aceste lucruri nu se mai întâmplă. Carnea are gust de benzină, prosecco seamănă cu merele putrezite. Dacă prietenul meu Craig mănâncă ceva care are curry, mirosul e îngrozitor și stau cât mai departe de el”, a explicat tânăra.

 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close