Antena 3 CNN Coronavirus Un renumit epidemiolog refuză să recomande măştile de protecție. Argumentul incredibil pe care îl aduce

Un renumit epidemiolog refuză să recomande măştile de protecție. Argumentul incredibil pe care îl aduce

Epidemiologul şef al Agenţiei pentru Sănătate Publică a Suediei, Anders Tegnel, a declarat prestigioasei publicații americane Financial Times că "este foarte periculos să credem că măştile ar rezolva problema COVID-19".

Un renumit epidemiolog refuză să recomande măştile de protecție. Argumentul incredibil pe care îl aduce
Sursa foto: pexels
de Dan Gabor    |    21 Aug 2020   •   19:25

Specialistul refuză să recomande oficial purtatul măştilor de protecție, argumentând că există pericolul ca oamenii să se bazeze prea mult pe protecţia pe care acestea o oferă și să ignore restul măsurilor anti-COVID

"Este foarte periculos să credem că măştile ar rezolva problema. Măştile pot fi o măsură complementară, atunci când alte măsuri sunt deja implementate. Dar să începi să porţi măşti şi să crezi că eşti în siguranţă şi să aglomerezi autobuzele sau mallurile, asta este categoric o greşeală", a declarat Tegnel sursei citate.

Anders Tegnel dă exemplul unor ţări precum Spania şi Belgia, care au avut un număr foarte mare de infectări, în ciuda faptului că au recomandat purtarea măştilor. La începutul lunii, Tegnel a afirmat că până la 30% din populaţia Suediei ar putea fi imunizată pentru infecţia cu COVID-19, dar declaraţia nu a fost susţinută de date ştiinţifice.

Pe 20 august, Suedia a raportat 85.411 de cazuri de infecție cu coronavirus şi 5.802 decese, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close