Antena 3 CNN Coronavirus O persoană care se va vaccina anti-COVID mai trebuie să poarte mască de protecție? Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță

O persoană care se va vaccina anti-COVID mai trebuie să poarte mască de protecție? Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță, susține că măsurile de protecție trebuie respectate chiar și după vaccinarea anti-COVID.

O persoană care se va vaccina anti-COVID mai trebuie să poarte mască de protecție? Răspunsul medicului Valeriu Gheorghiță
de Andreea Cigolea    |    23 Noi 2020   •   10:15

 

Mai exact, chiar și dacă ne vaccinăm trebuie să păstrăm distanțarea fizică, să purtăm mască și să fim atenți la igienă. Întrebat dacă o persoană care se va vaccina împotriva COVID va mai trebui să poarte mască de protecție, medicul militar a spus că aceste măsuri trebuie respectate până la momentul imunizării colective.

"Categoric da. Până în momentul în care vom atinge un nivel de imunizare colectivă, nu trebuie să facem rabat de la respectarea măsurilor de prevenție. Însă la un moment dat aceste măsuri vor fi uşor, uşor retrase în momentul în care se va atinge pragul de imunizare colectivă. În același timp, dacă ne vom limita doar la prevenție, fără o strategie de vaccinare, nu vom putea pune punct acestei pandemii într-un viitor rezonabil", a afirmat medicul la Digi 24. 

Când ar putea fi vaccinat primul cetăţean român

Este foarte posibil să vorbim de sfârşitul lunii decembrie, sau începutul anului următor, luna ianuarie.

Cum se va desfășura campania de vaccinare în România

''Campania efectivă de vaccinare va debuta în momentul în care vom avea un vaccin efectiv prezent în România. Acest lucru înseamnă că ar trebui să existe o aprobare la nivelul agenției europene a medicamentului, înseamnă că se vor distribui simultan aceste vaccinuri către fiecare țară membră care este parte a acestui contract unic încheiat la nivelul comisiei europene. 

Noi, în toată această perioadă ne mobilizăm pentru implementarea a axului întreg care înseamnă recepție, stocare, distribuție, organizarea centrelor de vaccinare. Toate aceste lucruri se realizează în baza unor strategii naționale de vaccinare care este în deplin acord și compatibil cu tot ceea ce se recomandă la nivelul țărilor membre ale Uniunii Europene și în deplin acord cu stretegia recomandată de Organizația Mondială a Sănătății” a explicat medicul la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: mască Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close