Antena 3 CNN Coronavirus Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, dacă se oprește vaccinarea cu AstraZeneca

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, dacă se oprește vaccinarea cu AstraZeneca

În situația în care se va decide suspendarea vaccinării cu vaccinul de la AstraZeneca, încă nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză. „Se vor face precizări pentru a asigura schema de vaccinare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, dacă se oprește vaccinarea cu AstraZeneca
de Andreea Cigolea    |    16 Mar 2021   •   15:04

Întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația celor vaccinați cu prima doză a vaccinului de la compania AstraZeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu

Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată discuția este prematură.
„Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru. Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu serul britanic.

Un caz de tromboză la un milion de vaccinări - 33.000 de români au renunțat la programarea cu AstraZeneca

Analiza pe 17 milioane de persoane vaccinate cu vaccin de la AstraZeneca a arătat un număr de 37 de evenimente trombotice, ceea ce înseamnă un caz la un milion de persoane vaccinate, spune dr. Valeriu Gheorghiță. Cu toate acestea, 33.000 de români au renunțat la programare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că în ultimele 24 de ore au fost anulate 33.000 de programări din totalul de 446.896 de programări pentru vaccinare cu AstraZeneca, potrivit platformei informatice.

„Cu toate acestea, la acest moment, în centrele de vaccinare unde avem vaccin de la AstraZeneca mai sunt aproximativ 18.387 de locuri libere din peste 100.000 câte erau la sfârșitul acestui weekend. Ca atare, deși și-au anulat programări un număr mare de persoane, în același timp, un număr mai mare de persoane și-a făcut programare în aceste centre. La acest moment sunt programate 168.027 de persoane pentru doza 1 și aproximativ 419.000 pentru doza a doua de vaccin produs de AstraZeneca”, a spus dr. Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri
x close