Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Moderna: Imunitate la COVID-19 cel puțin doi ani, susține directorul companiei producătoare

Vaccinul Moderna: Imunitate la COVID-19 cel puțin doi ani, susține directorul companiei producătoare

Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva COVID-19, conform declarației făcute joi de directorul executiv al companiei americane care îl produce, Stephane Bancel.

Vaccinul Moderna: Imunitate la COVID-19 cel puțin doi ani, susține directorul companiei producătoare
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    07 Ian 2021   •   20:00

Cu toate acestea, o perioadă clară a protecției pe care serul Moderna o poate oferi, va fi stabilită după ce compania va strânge mai multe date și va finaliza evaluarea, potrivit Reuters.

Bancel a declarat, în cadrul unei conferinţe, că „scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției”.

„Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a mai adăugat directorul Moderna.

Totodată, Bancel susține că vaccinul Moderna va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud.

Dr. Valeriu Gheorghiţă: Vaccinul Moderna împotriva COVID, în România până pe 15 ianuarie

Vaccinul împotriva COVID-19, produs de Moderna, este aşteptat să ajungă în țara noastră până la jumătatea acestei luni, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, medicul Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

"4,3% din cantitate revine României, înseamnă aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna. Dacă se va aproba încă un contract, am putea primi dublu. 

Chiar din luna ianuarie ne așteptăm să ajungă în România, chiar până la 15 ianuarie ar putea să fie livrată prima tranșă de doze. 

Este o veste bună, dar numărul de doze este incomparabil mai redus decât cel de la compania BioNTech Pfizer, având în vedere capacitatea de producție și tipul contractului încheiat de Comisia Europeană", a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, miercuri seara, la Antena 3.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, aprobat în Uniunea Europeană cu o condiţie

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Moderna a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente, însă cu o condiţie: vaccinul să fie administrat doar persoanelor peste 18 ani.

Astfel, compania Moderna a obţinut miercuri avizul Agenţiei Europene pentru Medicamente (AEM) pentru a comercializa vaccinul împotriva COVID-19 în ţările Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: vaccin Moderna imunitate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close