Virgil Musta, scenariu surprinzător despre transmiterea noului coronavirus: Există riscul de contaminare de la aer condiționat. Cred că aici este cheia

de Maria Sabu    |    06 Iul 2020   •   20:42
Virgil Musta, scenariu surprinzător despre transmiterea noului coronavirus: Există riscul de contaminare de la aer condiționat. Cred că aici este cheia Facebook

Virgil Musta a declarat că cea mai intensă transmitere este atunci când o persoană se află o distanţă de sub un metru de o persoană contaminată, cu atât mai mult dacă persoană tuşeşte sau strănută.

"Mă refeream la aerul condiționat în incinte ale instituțiilor publice, unde pot fi un număr mare de persoane, care nu se știe dacă sunt sau nu sunt contaminate. Dacă aerul condiționat nu prezintă sisteme de dezinfecție eficiente, există acest risc", a spus luni, la Digi24, dr. Virgil Musta, comentând scrisoarea celor 239 de cercetători adresată OMS.

"Acest risc, al contaminării prin intermediul aerului condiționat, există mai puțin în familie, unde contactul între persoane este permanent și dacă un membru din familie face boala, cel mai probabil o fac și ceilalți", a conchis medicul de la Timișoara.

Parteneri
x close