Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil România plantează pentru mâine | Dezvoltăm România Sustenabil

România plantează pentru mâine | Dezvoltăm România Sustenabil

Într-o Europă în care se fac încercări susținute de a crește suprafețele împădurite, România şi-a asumat cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, iniţiate de Organizaţia Naţiunilor Unite.

România plantează pentru mâine | Dezvoltăm România Sustenabil
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    08 Mai 2023   •   16:30

Al 15-lea obiectiv se referă chiar la gestionarea durabilă a pădurilor şi oprirea pierderii biodiversităţii. Una dintre companiile implicate în mod activ în regenerarea zonelor verzi este OMV Petrom care numai anul acesta investeşte 3 milioane de euro pentru peste 500 de mii de puieţi atât în zone urbane cât şi în afara oraşelor, adică oxigen pentru 1 milion de oameni.

 "E al patrulea an, am plantat deja 2 milioane de arbori peste tot în România, vom mai planta încă o jumătate de milion”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Acțiunile de plantare au început deja, într-un proiect aflat la marginea orașului Ploiești.

"Deja în 3-4 ani vom vedea aici o pădure cu arbori mai înalţi decât noi. Vor crea un zid de apărare pentru toată zona aceasta a parcului şi inclusiv pentru zona oraşului”, a mai spus şi Teodora Pălărie, Preşedinte Pădurea Copiilor.

Conceptul pădurilor miniaturale urbane a fost implementat în România de către OMV Petrom în 5 localităţi: Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni. Noul parc de la marginea Ploieștiului este situat lângă una dintre cele mai circulate gări ale orașului și va crea și o protecție împotriva zgomotului trenurilor.

  • Pădurile urbane, o soluție împotriva poluării
  • Pădurile miniaturale urbane au o densitate mai mare de arbori și ajung la maturitate de două ori mai rapid
  • Vor fi plantați 500.000 de arbori, cu o investiție de 3 milioane de euro

×
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close