Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil România se schimbă prin educaţie | Dezvoltăm România Sustenabil

România se schimbă prin educaţie | Dezvoltăm România Sustenabil

La marginea Bucureștiului succesul se măsoară în zâmbete de copil. Karin’s Kids Academy era singura grădiniță din Europa care avea în curte toate elemente pentru dezvoltarea inteligenței.

România se schimbă prin educaţie | Dezvoltăm România Sustenabil
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   15:25

În pădurea Băneasa se află prima și singura grădiniță care-și desfășoară activitatea într-o pădure, în mijlocul naturii.

"E un studiu care a demonstrat că cei care studiază în natură au o performanță academică cu 27% mai mare decât cei care studiază în interior", a spus Dan Prediger, director Karin’s Academy.

Să stai în aer curat, în București, o zi întreagă, pare un privilegiu.

La Karin’s Kids Academy, primăvara și vara, copiii doar dorm în grădiniță, în rest totul se face afară. Iar în sezonul rece, jumătate de zi se petrece în aer liber, la activități. Chiar și matematica se face la aer.

"Curtea a fost împărțită în diferite zone, pe fiecare tip de inteligență. De la zonă de animale, flori, copaci, râu, cascadă, peșteră, casă în copac, casă în pământ, dealuri, absolut tot ce apărea acolo în studiu noi avem în curte", a mai adăugat directorul.

Numele grădiniței vine de la mama lui Dan Prediger, profesoară de germană, cea care i-a insuflat dragostea de carte, dar și ideea că oricine lucrează cu elevi și copii are misiunea de a schimba un destin în bine.

"Noi în timpul grădiniței stimulăm și dezvoltăm toate tipurile de inteligență, cel mai mare accent îl punem pe socio-emoțional. Să fie un copil creativ, să fie un copil căruia i-ai dezvoltat o gândire logică, critică, analitică", a mai subliniat Dan Prediger.

Când Dan Prediger avea mare nevoie de 400.000 de euro să-și continue proiectul, i-a fost greu să găsească pe cineva care să investească în educație. Până la Banca Transilvania.

"Banca Transilvania a fost singura bancă care a avut încredere în acest proiect. După ce proiectul s-a pus pe picioare, după ce am avut notorietatea pe care o avem și acum, ne-au contactat toate băncile să lucreze cu noi. Zic e prea târziu. Tot la Banca Transilvania o să rămân pentru că a fost singura bancă care a avut încredere", a mai spus directorul Karin’s Academy.

Visul lui Dan Prediger e să dea mai departe ce a construit și face asta deja cu 70 de grădinițe din sistemul public.

E nevoie de bani în educație, de investiții pentru ca schimbarea unui sistem să fie profundă și reală. Iar procesul începe prin copiii cei mai mici. Banca Transilvania a înțeles asta iar azi Karin’s Kids Academy e invitată la cele mai mari conferințe de educație ale lumii, să-și spună povestea și să ducă numele României departe. Că și la noi se poate face educație de înalt nivel.

  • Sunt 12 grupe de grădiniță, câte 4 pe fiecare nivel de vârstă: baby, mică, mijlocie și mare.

  • Grădinița are 72 de angajați, inclusiv doi biologi de la Muzeul Antipa.

  • Copiii sunt cei care adună elemente din natură pentru activitățile practice.

  • În toată grădinița, Dan Prediger a instalat un sistem care purifică aerul.

  • În fiecare cameră, sunt aparate de ionizare și de ozon, care distrug microbii din sălile de curs.

  • În 2017, Karin’s Kids Academy era singura grădiniță din Europa care avea în curte toate elemente pentru dezvoltarea inteligenței.

×
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil
Parteneri
Ministerul Muncii, anunţ pentru toţi angajaţii din România
x close