Antena 3 CNN Economic Auto Borbely: Cei care dau statul în judecată pentru taxa de înmatriculare au şanse mici să câştige

Borbely: Cei care dau statul în judecată pentru taxa de înmatriculare au şanse mici să câştige

Borbely: Cei care dau statul în judecată pentru taxa de înmatriculare au şanse mici să câştige
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Feb 2011   •   17:26

Cei care vor să dea statul în judecată pentru taxa de înmatriculare au şanse mici să câştige. Ministrul mediului, Laszlo Borbely spune că odată cu modificarea legislaţiei, avocatul general va comunica CSM să ia act de schimbări şi să îndrume magistraţii să judece unitar. Noul act normativ merge pe principiul poluatorul trebuie să plătească.

De asemenea, aflat la Târgu Mureş, Laszlo Borbely a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că este analizată introducerea unei taxe generale pentru maşini, începând de anul viitor, potrivit Mediafax.

Românii nu au şanse să îşi recupereze taxa auto în instanţă


Borbely a declarat acest lucru după ce un jurnalist i-a atras atenţia că o maşină românească de 30 de ani, pentru care nu s-a plătit vreo taxă de primă înmatriculare, poluează mai mult decât o maşină veche de 12 ani, înmatriculată în spaţiul european.

"Nicio problemă, asta depinde de politica de taxe a fiecărui stat, bine că aţi ridicat această problemă. Vom analiza şi este în analiză, dar pentru anul viitor, să vedem, să introducem o taxă generală. Este o altă politică. Aceasta este politica taxei de primă înmatriculare. Nu suntem singurul stat care face acest tip de politică şi taxă şi nu contravine directivei Uniunii Europene. În ceea ce priveşte politica de taxe, o putem discuta, aşa este", a spus Borbely.

×
Subiecte în articol: judecata masini automobil
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close