Antena 3 CNN Economic Auto Posesorii maşinilor de lux ar putea plăti un impozit mai mare (VIDEO)

Posesorii maşinilor de lux ar putea plăti un impozit mai mare (VIDEO)

Posesorii maşinilor de lux ar putea plăti un impozit mai mare (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Oct 2010   •   23:00

Social-democraţii vin cu o propunere legislativă de taxare diferenţiată a maşinilor. Ideea nu le prea surâde proprietarilor de bolizi, care spun că bugetul de stat nu duce lipsă de taxe, ci de capacitatea de a le colecta.

Bolidul costă câteva sute de mii de euro, iar impozitul plătit de proprietar e similar cu cel al unei maşini de clasă medie, adică, câteva mii de lei anual. Este motivul pentru care un deputat a propus un proiect de taxare diferenţiată a autoturismelor.

Noua modalitate de calcul a impozitului ţine cont de trei variabile: preţul autoturismului, capacitatea cilindrică şi un coeficient de poluare. Potrivit grilei, proprietarul unui Bentley de 6700 de centrimetri cubi si o valoare de 268 de mii de euro nu va mai plăti un impozit de 4.900 de lei, ci de 25.125 de lei.

Birurile mari nu-i sperie însă pe cumpărători. In ultimele două luni, dealerii auto au înregistrat creşteri ale vânzărilor pe segmentele premium şi de lux. Unele marci au vândut cu pana la 20% mai mult ca anul trecut. În plus, salonul auto de la paris le-a deschis apetitul colecţionarilor.

Propunerea nu le-a picat deloc bine deţinătorilor de astfel de bolizi. Spre exemplu, garajul lui Viorel Cataramă adăposteşte trei maşini de lux, iar afaceristul habar nu are cât plăteşte impozit pentru ele.

Proiectul legislativ a fost deja depus la Camera Deputatilor. Daca el va fi aprobat in regim de urgenta, noul impozit ar putea fi calculat din 2011.

Antena3.ro

 

 

×
Subiecte în articol: bolid masini de lux
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close