Antena 3 CNN Economic Auto Românii sfidează criza. Au dat sute de mii de euro pe automobile de lux

Românii sfidează criza. Au dat sute de mii de euro pe automobile de lux

Românii sfidează criza. Au dat sute de mii de euro pe automobile de lux
Sursa foto: Foto: carfinderservice.com
08 Apr 2012   •   15:59

Criza nu i-a împiedicat pe români să scoată din buzunare sute de mii de euro pentru automobile de lux. În ciuda faptului că piaţa auto locală a scăzut cu circa 11% în 2011, vânzările de autoturisme premium au continuat să crească.

În ultimii doi ani, românii au achiziţionat 815 autoturisme premium de la brandurile de lux Aston Martin, Bentley, Cadillac, Ferrari, Jaguar, Lamborghini, Maserati, Maybach, Porsche şi Rolls Royce, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Autoturisme de lux înmatriculate în 2010-2011

Porsche - 518
Jaguar - 142
Ferrari - 52
Cadillac - 42
Bentley - 23
Maserati - 20
Aston Martin - 6
Rolls Royce - 6
Lamborghini - 3
Maybach - 3

Practic, una din şase maşini de lux din România a fost cumpărată în ultimii doi ani de criză, iar preţul unui astfel de autoturism variază între 100.000 de euro şi 500.000 de euro. La un calcul simplu reiese că valoarea totală a maşinilor de lux achiziţionate în ultimii doi ani depăşeşte 122,5 milioane de euro.

În topul judeţelor cu cele mai multe maşini de lux înmatriculate în ultimii doi ani se mai regăsesc judeţele Ilfov, Constanţa, Cluj, Timiş, Prahova, Bihor şi Argeş.

La coada clasamentului se află judeţul Neamţ cu nici un automobil de lux cumpărat în ultimii doi ani, în timp ce Capitala conduce detaşat cu 581 de maşini de lux cumpărate în perioada 2010-2011.

Judeţele cu cele mai multe automobile de lux

Judeţul Ilfov - 28
Judeţul Constanţa - 22
Judeţul Cluj - 20
Judeţul Timiş - 12
Judeţul Prahova - 12
Judeţul Bihor - 10
Judeţul Bihor - 10
Judeţul Argeş - 10

Sursa: gândul.info

Nici pe automobilele care depăşesc 200.000 de euro nu s-a aşezat praful. În România există în momentul de faţă 72 de Rolls Royce-uri conduse de oameni precum Giovanni Becali sau Irinel Columbeanu şi 17 Maybach-uri cu proprietari precum Ion Ţiriac, Viorel Cataramă sau Gigi Becali.

Chiar şi Veyron-ul celor de la Bugatti şi-a făcut loc pe străzile din România. Deşi un astfel de automobil costă 1,6 milioane de euro, două exemplare au fost cumpărare de omul de afaceri Costel Căşuneanu, supranumit "Regele Asfaltului" şi un om de afaceri din Bucureşti.




×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close