Antena 3 CNN Economic Premieră în România: Autostrada A7, care leagă Moldova de București, va avea pistă de biciclete şi staţii de încărcare pentru maşini electrice

Premieră în România: Autostrada A7, care leagă Moldova de București, va avea pistă de biciclete şi staţii de încărcare pentru maşini electrice

Autostrada A7 Ploieşti-Paşcani, care străbate Moldova de la Nord la Sud și leagă provincia de București, este cel mai avansat proiect major de infrastructură rutieră din regiune, obiectiv prioritar pentru finanţarea prin PNRR (Planul Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă). 

Premieră în România: Autostrada A7, care leagă Moldova de București, va avea pistă de biciclete şi staţii de încărcare pentru maşini electrice
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    19 Mar 2021   •   12:23

Pentru a "prinde" finanţarea prin PNRR, Ministerul Transporturilor pregăteşte câteva argumente care să transforme A7 în "Autostradă Verde" concept care răspunde exigenţelor Planului, informează economedia.ro.

Autostrada Moldovei are în premieră un culoar de expropriere de 100 de metri lăţime (standardul este de 70 metri) pentru ca infrastructura secundară (drumuri tehnologice, laterale etc.) să poată fi transformată în pistă de biciclete, potrivit documentației CNAIR.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că nu vor exista piste de biciclete de-a lungul traseului noilor autostrăzi, ci pe alte rute. 

"Vreau să clarific că nu vom construi piste de biciclete de-a lungul autostrăzilor. Există în PNRR un program de dezvoltare de drumuri velo (până la 3000km de rețea), într-adevăr, dar acestea vor fi pe rute mai prietenoase pentru plimbare/deplasare în aer liber, decât lângă drumurile de mare viteză. 

Autostrăzile, precum A7, vor avea, în schimb, perdele forestiere de-a lungul lor, precum și stații de încărcare pentru mașini electrice în parcări și centrele de întreținere, ambele prinse încă din faza de proiect tehnic", a explicat ministrul Drulă.
 

×
Parteneri
Caz revoltător în București! Elev de 8 ani, violat de două ori
x close