Antena 3 CNN Economic Banci I-au dispărut din cont 3,5 milioane de euro fără niciun fel de înştiinţare din partea băncii

I-au dispărut din cont 3,5 milioane de euro fără niciun fel de înştiinţare din partea băncii

I-au dispărut din cont 3,5 milioane de euro fără niciun fel de înştiinţare din partea băncii
Sursa foto: cont
22 Apr 2010   •   19:24

Un om de afaceri din Oradea acuză o bancă străină ca i-ar fi luat din cont 3,5 milioane de euro, fără niciun fel de justificare. Mai mult, bărbatul invocă, pentru prima dată în Romania, pierderea temporară a disernământului şi cere anularea unui contract de creditare de peste 700.000 de euro. Cu alte cuvinte, omul spune că era beat când a semnat şi, deşi nu contestă că are bani de dat înapoi, vrea ca banca să îi ridice ipotecile.

Călin Raita se ocupă cu afaceri imobiliare şi lucrează de ani buni cu banca pe care acum o contestă. În total, a împrumutat de la instituţia financiară peste 4 milioane de euro.

"Avem mai multe procese cu banca, din contul personal au dispărut 3, 5 milioane de euro, bani pe care banca i-a sustras din cont", spune Raita. "Nu au motivat în niciun fel, am făcut peste 30 de adrese. Ca atare am luat decizia de a ataca în instanţă banca", adaugă Raita.

În 2007, chiar în ziua în care i se născuse fiica, afaceristul şi soţia lui au mai luat un împrumut de la bancă. 775.000 de euro, în schimbul cărora şi-au ipotecat mai multe proprietăţi.

"Deşi, formal, mi-am exprimat consimţământul, fiind vb de o insanienţă de spirit, contractul trebuie anulat. Alina era sub influenţa calmantelor, iar eu am invocat insanietatea de spirit, adică eram beat pentru că s-a născut fata", mai spune Raita.

Afaceristul cere anularea tuturor contractelor de creditare încheiate cu banca, unul dintre motive fiind clauzele abuzive. Şi avocaţii şi reprezentanţii băncii au refuzat să comenteze.



Observator

×
Subiecte în articol: cont bani milioane
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close