Antena 3 CNN Economic Biz News Averile lor colosale au început să se "topească". Ei sunt marii perdanţi ai anului 2012

Averile lor colosale au început să se "topească". Ei sunt marii perdanţi ai anului 2012

Averile lor colosale au început să se "topească". Ei sunt marii perdanţi ai anului 2012
Sursa foto: Foto: Facebook
27 Dec 2012   •   12:34
Deşi anul 2012 a adus creşteri pentru cei mai importanţi indici bursieri, mai multe nume sonore din businessul global, precum Mark Zuckerberg sau Carlos Slim, au suferit pierderi substanţiale, arată un material al The Guardian.

În luna mai, după listarea Facebook la bursa de la New York, participaţia lui Mark Zuckerberg la companie avea o valoare de aproape 19 miliarde de dolari. În prezent, acţiunile lui Zuckerberg la Facebook valorează cu 5 miliarde de dolari mai puţin. Pentru mulţi investitori este încă neclar de unde va scoate compania profituri pentru a justifica o valoare de piaţă atât de mare.

Miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a făcut în acest an investiţii neprofitabile în Europa. Participaţiile preluate în acest an de America Movil la Telekom Austria şi KPN (Olanda) s-au depreciat însă cu aproximativ 2 miliarde euro, debutul magnatului sud-american pe piaţa europeană fiind marcat astfel de pierderi masive.

Slim deţine America Movil, cea mai mare companie de telecomunicaţii din America Latină, şi vrea să-şi diversifice portofoliul prin preluarea de active în Europa la preţuri de criză. Averea lui Carlos Slim a scăzut la puţin peste 70 miliarde de dolari.

Un alt nume sonor care intră pe lista celor mai mari pierzători din acest an este Nathaniel Rothschild. Rothschild este unul dintre cei mai importanţi acţionari ai companiei miniere Bumi şi ai producătorului de componente electrice Volex. Acţiunile Bumi au scăzut cu 70% în acest an, iar Volex a pierdut 75% din valoare. Nici investiţiile lui Rothschild în industria petrolieră nu au avut o evoluţie pozitivă, titlurile grupului Genel coborând cu 6%.

 

 

×
Subiecte în articol: Mark Zuckerberg oameni de afaceri
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close