Antena 3 CNN Economic Biz News Business Incendiul de la Dragonul Roşu, cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România

Incendiul de la Dragonul Roşu, cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România

Incendiul de la Dragonul Roşu, cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România
Sursa foto: pagube
01 Iun 2010   •   14:32

Pagubele cauzate de incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu ar putea deveni cea mai mare daună din istoria asigurărilor din România, spun cei ce la Generali, compania care a asigurat. Potrivit asiguratorului, Generali are resursele pentru a acoperi despăgubirile, scrie Mediafax.

"Niro Investment, care deţine centrul comercial Dragonul Roşu, este asigurat Generali Asigurări începând cu anul 2010. În baza poliţei de asigurări complexe de daune materiale la bunuri, care acoperă şi riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea şi instrumentarea promptă a dosarului de daune", spune directorul general al Generali, Marie Kovarova.

Acesta mai spune că, potrivit primelor calcule interne, pagubele pe care le-a provocat incendiul de la Dragonul Roşu ar putea constitui cea mai mare daună din istoria asigurărilor româneşti.

"Nu avem însă motive de îngrijorare. Generali este un asigurător puternic şi stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internaţionale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiară a Generali nu va fi afectată", a declarat Kovarova.

Pentru ca procesul de evaluare a daunelor, Generali a contractat experţi internaţionali în daune.

"Fiind vorba în acest caz despre o daună de mare amploare, am implicat societăţi de experţi independenţi internaţionali, cu specializări multiple, care lucrează cu cele mai mari companii de asigurări de pe plan internaţional. Deîndată ce vom avea concluziile anchetei autorităţilor publice şi rezultatele analizei interne, le vom comunica", a mai spus Kovarova.

Complexul comercial Dragonul Roşu a fost afectat miercuri de un incendiu izbucnic din cauze necunoscute.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: generali pagube
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close