Antena 3 CNN Economic Biz News Business Sectorul auto japonez concediază 25.000 de angajaţi

Sectorul auto japonez concediază 25.000 de angajaţi

Sectorul auto japonez concediază 25.000 de angajaţi
Sursa foto: japonia toyota prius
27 Ian 2009   •   10:01

Cei 12 constructori principali de autoturisme din Japonia vor disponibiliza cel puţin 25.000 de angajaţi în anul financiar aprilie 2008 - martie 2009 şi au redus producţia la nivel mondial cu 3 milioane unităţi faţă de obiectivele iniţiale.
Toyota, Honda, Nissan, Mitsubishi Motors, Mazda şi ceilalţi constructori niponi vor să concedieze până în luna martie circa 25.000 de angajaţi, interimari sau cu contracte pe durată determinată, din fabricile japoneze, potrivit datelor prezentate de agenţia japoneză Jiji, scrie AFP.
Reducerea angajaţilor urmează unei scăderi puternice a producţiei, ce a devenit esenţială pentru a diminua nivelul stocurilor şi pentru a ajusta oferta la cererea din ce în ce mai slabă.
Numărul vehiculelor japoneze fabricate pe plan internaţional va fi cu 3 milioane de unităţi sub cel anunţat la începutul anului financiar, potrivit Jiji. Toyota a coborât obiectivele anuale de producţie cu 1,5 milioane unităţi.
Grupurile auto japoneze se alatură astfel lanţului mondial din acest sector, unde toţi producătorii şi-au văzut scăzute drastic vânzările.
Constructorii japonezi mai sunt afectaţi şi de aprecierea puternică a yenului, ceea ce le afectează competitivitatea la nivel internaţional.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia criza piata auto Toyota
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close