Antena 3 CNN Economic Biz News Nimeni nu se aştepta la asta. Omul care a pierdut un imperiu într-o singură zi. Cum s-au dus pe apa sâmbetei 2 miliarde de dolari

Nimeni nu se aştepta la asta. Omul care a pierdut un imperiu într-o singură zi. Cum s-au dus pe apa sâmbetei 2 miliarde de dolari

Nimeni nu se aştepta la asta. Omul care a pierdut un imperiu într-o singură zi. Cum s-au dus pe apa sâmbetei 2 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: article.wn.com
de O.P.    |    27 Iul 2012   •   13:22

Criza este blestem şi binecuvântare în acelaşi timp. Cei care nu riscă nimic nu vor avea parte de câştiguri sau surprize neplăcute. Aşa că miliardarii joacă ruleta rusească cu propria lor avere.

Cel mai bogat om din lume, Carlos Slim a câştigat în 24 de ore 2,11 miliarde de dolari, averea lui ajungând la suma colosală de 74 de miliarde. Însă nu a fost singurul norocos de pe bursă. Amancio Ortega, cel care deţine lanţul de magazine de îmbrăcăminte Zara, dar şi Liliane Bettencourt au câştigat fiecare câte 1,18 miliarde de dolari.

Însă nu pentru toţi ziua de ieri a fost una norocoasă. Sheldon Gary Adelson a pierdut o avere de 449 de milioane de dolari, însă de departe cel mai rău a păţit-o fondatorul Facebook.

Reţeaua de socializare, de la listarea ei la bursă, pare că se duce pe topogan. Mark Zuckerberg a pierdut ieri peste 2 miliarde de dolari, din cauza prăbuşirii acţiunilor Facebook cu peste 18%.

Dacă la debutul lor pe bursă, o acţiune Facebook se vindea cu 38 de dolari, acum ele au scăzut la 24 de dolari bucata, făcând din listarea Facebook la bursă un mare eşec, scrie Forbes.


 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close