Antena 3 CNN Economic Biz News S-a întâmplat inevitabilul. Europa priveşte înmărmurită la decizia care a lăsat fără bani 28.000 de oameni

S-a întâmplat inevitabilul. Europa priveşte înmărmurită la decizia care a lăsat fără bani 28.000 de oameni

S-a întâmplat inevitabilul. Europa priveşte înmărmurită la decizia care a lăsat fără bani 28.000 de oameni
de O.P.    |    24 Iul 2012   •   08:54

Ştim cu toţii că lucrurile nu stau deloc bine în Europa din punct de vedere economic. Ţări în care românii îşi găseau stabilitatea financiară se află acum pe marginea prăpastiei.

În Italia s-a întâmplat un lucru care a şocat întregul continent. Prima bancă şi-a anunţat  cei 28.000 de clienţii, printr-un comunicat sec faptul că intră într-un proces de lichidare forţată, printr-un decret dat de Ministerul Italian al Economiei şi Finanţelor, iar asta înseamnă pentru clienţi că nu îşi mai pot accesa banii.

Banca Network Investimenti S.p.A este prima instituție bancară care a îngheţat conturile clienţilor şi care acum scrie primul faliment bancar din Europa, după ce toate băncile europene care s-au confruntat cu probleme fie au fost naţionalizate, fie au primit sprijin financiar, ori au fost preluate de altele mai mari.

În funcția de lichidatori ai băncii au fost numiți Roberto Pincione și Giuseppe Santoni, iar ca membri ai Comisiei de Supraveghere Giancarla Branda, Albina Candian și Luigi Puddu, se mai arată în comunicatul băncii.




×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close