Antena 3 CNN Economic Biz News Vrei un MBA? Acum este șansa ta! Înscrie-te și câștigă o bursă integrală Executive MBA

Vrei un MBA? Acum este șansa ta! Înscrie-te și câștigă o bursă integrală Executive MBA

Vrei un MBA? Acum este șansa ta! Înscrie-te și câștigă o bursă integrală Executive MBA
04 Apr 2016   •   10:36

Într-o economie care își revine încet, încet după criză, oamenii încep să se gândească din nou la dezvoltarea personală. Fie că vorbim despre cursuri dedicate sau programe de studii de specialitate, atât oferta cât și cererea este mare. Am stat de vorbă cu Sabina Iosub, jurnalist Antena 3, despre ce înseamnă pentru ea inscrierea intr-un program Executive MBA la Universitatea Sheffield.

1.      Cine începe un MBA in ziua de astăzi? Cum de ai ales să urmezi un program de MBA?
R: Oricine simte nevoia să știe mai mult, să înțeleagă mai bine domeniul în care lucrează. Eu am vrut să fac ceva pentru a-mi dezvolta gândirea strategică, să fiu mai aplicată în proiectele mele, dar și să înțeleg mai mult din activitatea altor colegi, din aria lor de competență. Așa și colaborarea cu ei este mai ușoară.

2.      Dimineața ai “Previziunile Zilei” pe Antena 3, în timpul săptămânii ții cursuri la Intact Media Academy, printre întâlniri, prezențe în platou și alte proiecte, când găsești timp pentru programul de MBA?
R: Recunosc, nu e ușor. Totul ține de o bună organizare. Cursurile la MBA sunt în week-end, o dată pe lună, așa că oricine poate ajunge cu ușurință. Sigur, renunți la o parte din timpul liber, sau mai degrabă îl investești în ceva cu adevărat folositor. Când nu sunt cursuri, sunt lucrări care iar necesită timp pentru a citi din literatura de specialitate și pentru a scrie o lucrare academică. Dar toate se pot face, inclusiv cu un program încărcat cum este al meu. Trebuie doar să ai ambiție.

3.      Cum sunt profesorii? Vin din industrie sau din mediul academic?
R: E o combinație. Mulți dintre ei au și experiență academică, dar și o uriașă experiență practică. Au condus mari companii sau au fost implicați în proiecte de amploare. Nu ne vorbesc din cărți, nu ne spun doar cum stau lucrurile în teorie ci ne dau exemple clare, din experiența lor.

4.      Cum sunt cursurile? Cât de aplicat este un astfel de program?
R: Totul se deasfășoară într-o atmosferă extrem de relaxată. Uitați de cursurile în care profesorul vorbește toată ora și studenții se chinuie să țină pasul cu notițele. La MBA-ul de la Sheffield totul e o discuție aplicată pe diverse teme ce pornesc de la marketing și ajung la macro-economie sau finanțe. Cursurile sunt împărțite pe module și sunt foarte bine comprimate. E foarte important că orice temă ajunge în dezbaterea cursanților și din astfel de discuții, precum și din exemple concrete, ajungi să înțelegi concepte și strategii. Și tot ce înveți aplici imediat, în lucrările pe care trebuie să le predai. Ajungi să înțelegi mult mai multe despre domeniul în care lucrezi, despre compania ta, despre ce merge și ce nu merge și ce ar trebui făcut.

5.      Cum sunt colegii tăi? În ce domenii activează?
R: Îți dai seama că o să-ți spun că sunt cei mai tari. J Și chiar sunt. Mulți dintre ei au funcții importante de conducere în companii din telecomunicații, în bănci sau în retail. Sincer, nu contează domeniul din care vii. Până la urmă strategii se dezvoltă în orice domeniu, negocieri se poartă în toate companiile, campanii de marketing sunt peste tot.

6.      Știu că parte din programul celor de la Sheffield, aveți și study trips în UK. Poți să ne povestești mai multe despre acestea?
R: Am fost la Sheffield în această vară, o săptămână, și pentru o zi ne-au dus în fabrica Land Rover. Absolut spectaculos ce am văzut acolo. Totul e făcut să funcționeze la secundă. Sigur că ne-am întrebat cu toții inițial la ce ne va folosi că am văzut cum se fabrică mașinile. Nu, nu despre asta era vorba. Ci despre cum e totul organizat și tehnologizat. Ne-am gândit cu toții la domeniile noastre și la cum putem și noi să facem să meargă totul ca uns.

7.      Ce recomandări ai putea să dai unei persoane care se gândește să urmeze un program de MBA.
R: M-am reîntors pe băncile școlii la, iată, la 10 ani de când am terminat un master. M-am temut că îmi va fi greu să mă adaptez. Nu e deloc așa. E chiar o plăcere. Așadar, oricine se gândește la un MBA ar trebui să nu mai aștepte. Să se înscrie azi.

 

Universitatea Sheffield este una din cele mai bune universitati britanice clasata in top 10 in UK iar in anul 2011 a fost desemnata Universitatea Anului, conform Times Higher Education.

Programul EMBA al Universitatii Sheffield este predat cu succes in Marea Britanie cat si in regiunea S-E europeana in tari ca Grecia, Serbia , Ucraina, Turcia si Romania. Inscrierile pentru programul EMBA se pot face pana pe data de 7 noiembrie 2015. 

----------------------------

Daily Income și Universitatea Sheffield oferă oportunitatea de a câștiga o bursă  integrală Executive MBA (management, marketing, logistică, finanțe, healthcare management sau human resource management) pe o perioadă de doi ani, cu începere în noiembrie 2016. Cei interesați pot aplica până pe data de 9 aprilie 2016 la adresa www.antena3.ro/bursasheffield.

Bursa se adresează profesioniștilor cu o vârstă minimă de 28 de ani, având peste cinci ani de experiență profesională după absolvirea facultății. Programul cu predare în limba engleză se remarca prin prestigiul și tradiția academică a Universității Sheffield,  corpul profesoral exclusiv internațional (UK, SUA, GR, Canada), modul de livrare foarte flexibil (un weekend pe luna) și networking-ul (două săptămâni rezidențiale în UK și Grecia alături de colegii din peste 15 țări prezente în program).

Înscrierile se fac pe platforma  www.antena3.ro/bursasheffield.

×
Subiecte în articol: Sabina Iosub Daily Income
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close