Antena 3 Economic Biz News Spania vrea profit de 3,67 miliarde euro de pe urma împrumutului acordat Greciei

Spania vrea profit de 3,67 miliarde euro de pe urma împrumutului acordat Greciei

12 Apr 2010   •   19:16
Spania vrea profit de 3,67 miliarde euro de pe urma împrumutului acordat Greciei grecia

Spania poate împrumuta Grecia cu 3,67 miliarde de euro, parte a creditului de 30 de miliarde de euro pe care Uniunea o îl va acorda statului elen. Operaţiunea va fi una profitabilă, a transmis, luni, un oficial spaniol, citat de AFP.

"Cifra calculată este de 3,675 miliarde de euro", a declarat secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Diego Lopez Garrido.

Contribuţia Spaniei este calculată în ţinând cont de participaţia statului spaniol în capitalul Băncii Centrale Europene (BCE).

"Spania este pregătită să acorde împrumutul, acesta având o dobândă mai mare decât costurile de finaţare ale statului spaniol de pe pieţele financiare. Nu este un cadou pentru Grecia, din contră. După ce Grecia va plăti vom fi în câştig", spune Garrido.

Statele din Uniune au convenit să ofere statului elen în 2010 un total de până la 30 de miliarde de euro, sub forma unor împrumuturi pe trei ani cu o dobândă stabilită la 5%. Fondul Monetar ar urma să ajute Grecia cu alte 15 miliarde euro.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close