Antena 3 CNN Economic Biz News Ţara care a înţeles că numai aşa poate evolua. Investeşte 65,5 MILIARDE în drumuri şi autostrăzi

Ţara care a înţeles că numai aşa poate evolua. Investeşte 65,5 MILIARDE în drumuri şi autostrăzi

Ţara care a înţeles că numai aşa poate evolua. Investeşte 65,5 MILIARDE în drumuri şi autostrăzi
de O.P.    |    16 Aug 2012   •   10:07

Guvernul brazilian a anunţat miercuri un important pachet de măsuri de stimulare a economiei, aproximativ 133 miliarde de reali (65,5 miliarde de dolari) urmând să fie investite în infrastructura rutieră şi feroviară în următorii 25 de ani, transmite AP.

Preşedintele Dilma Rousseff a declarat că investiţiile includ construirea a 10.000 de kilometri de căi ferate şi construirea sau extinderea a 7.500 de kilometri de drumuri. 'Brazilia va avea în sfârşit o infrastructură compatibilă cu mărimea sa', a declarat Dilma Rousseff. În perioada următoare guvernul brazilian va acorda companiilor private concesiuni pentru construirea, mentenanţa şi operarea proiectelor prin intermediul unor proceduri de selecţie.

'Măsurile anunţate de guvernul brazilian sunt o veste bună deoarece vor contribui la rezolvarea unora din problemele de pe partea de ofertă care ţineau economia în loc', a declarat Neil Shearing de la Capital Economics, adăugând însă că beneficiile nu vor fi resimţite decât peste câţiva ani.

În acest an se estimează că economia braziliană va înregistra un ritm de creştere mai mic de 2%, cea mai slabă performanţă de după 2009 şi o încetinire semnificativă faţă de creştereA de 7,5% înregistrată în 2010.

Măsurile adoptate recent de guvernul brazilian, precum devalorizarea monedei naţionale şi reducerea progresivă a dobânzilor nu au reuşit să stimuleze creşterea, scrie Agerpres.




×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close