Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Zece lucruri uimitoare despre mierea de Manuka

Zece lucruri uimitoare despre mierea de Manuka

Mierea de Manuka este o veritabilă minune a naturii. Proprietățile sale vindecătoare remarcabile i-au câștigat statutul de ”singura miere cu caracter medicinal, din întreaga lume”.

Zece lucruri uimitoare despre mierea de Manuka
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2022   •   11:16

Ceea ce o face cu adevărat unică este substanța MGO (Metilglioxal), conținută doar în nectarul florilor arborelui Manuka, originar din Noua Zeelandă și Australia. Această substanță îi conferă mierii de Manuka proprietăți antimicrobiene, antibacteriene, antioxidante, antivirale, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice, eficiente în lupta cu o multitudine de afecțiuni.

Iată alte 10 lucruri interesante despre Mierea de Manuka, pe care probabil nu le știai:

1. Este cel mai puternic antibiotic natural

Studiile arată că consumând miere de Manuka poți obține o eficiență cu până la 50% mai ridicată față de antibioticele convenționale, în lupta cu bacteriile care au dezvoltat deja o rezistență la acestea. Efectul antibacterian al mierii de Manuka este dat de cantitatea de MGO prezentă în miere, astfel cu cât factorul MGO este mai mare, cu atât puterea antibacteriană este mai potențată.

2. Este cea mai studiată miere din lume

Primele cercetări științifice efectuate în 1981 de către Dr. Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare a Mierii din cadrul Universității Waikato, Noua Zeelandă, au dezvăluit caracterul tămăduitor, cu adevărat unic, al acestui tip de miere, dat de substanța MGO prezentă în aceasta. Această descoperire a deschis drumul pentru o serie de alte studii care i-au descifrat secretele, atribuindu-i proprietățile vindecătoare care au transformat-o într-o ”miere minune”.

3. Puterea sa curativă provine din florile arborelui de Manuka

Arborele de Manuka este o specie întâlnită doar în Noua Zeelandă și Australia. Miraculoasa substanță MGO, care îi conferă mierii de Manuka proprietățile remarcabile, este conținut chiar în nectarul florilor arborelui de Manuka. 

4. Arborele de Manuka este un ”erou” al naturii

Arborele de Manuka este prima plantă care se instalează după incendii sau pe terenul defrișat și, pe măsură ce crește, creează adăpost pentru alte specii de plante pentru a crește și a restabili pădurea nativă. Acesta protejează, astfel, ecosistemul din Noua Zeelandă, prevenind totodată eroziunea solului și captând carbonul din atmosferă.

5. Albinele călătoresc de 22.700 de ori spre floare pentru a produce un singur borcan de miere

Arborele de Manuka înflorește pentru doar 2-6 săptămâni pe an, un timp foarte scurt pentru harnicele albinuțe să colecteze nectarul prețios din delicatele flori. Acestea călătoresc de 22.700 de ori spre floare, pentru un singur borcan de miere.

6. Mierea de Manuka este un important susținător al imunității

Consumată cu regularitate și în cantități echilibrate (2-3 lingurițe pe zi), mierea de Manuka poate face minuni pentru sistemul imunitar al întregii familii. Indiferent de sezon, aceasta este o soluție dulce și eficientă pentru a întări prima linie de apărare a organismului nostru.

7. Tratament eficient împotriva Helycobacter Pylori

Datorită puterii sale antibacteriene, mierea de Manuka este considerată cel mai bun remediu natural în cazul infecțiilor cu Helycobacter Pylori. Cu cât factorul MGO este mai mare, cu atât și puterea antibacteriană este mai crescută, iar în cazul acestei bacterii, mierea cu o concentrație de MGO200+ este cea mai recomandată.

8. Soluția pentru o piele sănătoasă

Fie că vorbim despre răni superficiale, ten cu tendință de acnee, arsuri solare sau piele deshidratată, mierea de Manuka este soluția eficientă pentru orice afecțiune cutanată. Aceasta hidratează în profunzime, creează un mediu propice pentru vindecarea rănilor și favorizează repararea țesuturilor, scăzând șansele de cicatrici inestetice. Mai mult, previne formarea ridurilor, păstrează fermitatea pielii și integritatea producției de colagen.

9. Bună pentru sănătatea orală

Mierea de Manuka acționează eficient împotriva bacteriilor care cauzează probleme gingivale, carii sau placă dentară. Cheia pentru evitarea bolilor gingivale și a cariilor dentare este menținerea sub control a bacteriilor dăunătoare și păstrarea celor benefice, iar mierea de Manuka face întocmai acest lucru.

10. Este cea mai falsificată miere din lume

Datorită unicității și rarității sale, mierea de Manuka are un preț considerabil mai mare decât mierea obișnuită pe care o găsim, cu ușurință, în comerț. Acest lucru a dus și la un interes crescut pentru reproducerea, alterarea sau falsificarea acesteia.

Pentru a vă asigura că mierea de Manuka este originală, trebuie să urmăriți câteva aspecte importante: să fie produsă în Noua Zeelandă, să aibă factorii MGO și UMF inscripționați pe etichetă și să vă asigurați că producătorul acesteia deține certificări privind calitatea şi siguranța proceselor prin care trece această miere.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close