Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 7 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilarea definitivă cu laser

7 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilarea definitivă cu laser

Părul este dezirabil doar când este vorba despre podoaba capilară, dar în rest, cele mai multe dintre femei, și mai nou, și o parte din bărbați ar face orice ca să aibă pielea unui nou-născut.

7 lucruri pe care trebuie să le știi despre epilarea definitivă cu laser
de Georgiana Adam    |    23 Noi 2021   •   14:49

Epilarea definitivă cu laser este cea mai sigură și cea mai eficientă manieră de a scăpa de părul nedorit, dar când există atât de multe variante cum știi că faci alegerea corectă?

Am discutat cu experții în epilare definitivă ai clinicilor SKiN MedSpa, singurul loc unde ai la dispoziție peste 5 echipamente laser diferite și terapeuți special instruiți doar în procedurile de epilare cu laser.

1. Epilarea definitivă cu laser poate fi utilizată de oricine

În ciuda tuturor articolelor pe această temă, trebuie să știi că epilarea definitivă cu laser chiar este pentru toată lumea.

Indiferent dacă firele tale de păr sunt închise sau deschise la culoare, poți beneficia de acest tratament cu condiția să fie folosit un aparat cu laser suficient de puternic pentru a elimina foliculii de păr.

Tehnologia este astăzi aliatul frumuseții și e păcat să nu profiți de acest lucru. Poți uita de griji dacă alegi o clinică unde găsești cele mai performante echipamente pentru epilare laser.

De asemenea, nu te poți diagnostica singur.

Doar un specialist în epilarea cu laser poate să constate ce tip de piele, respectiv de păr ai și cum se poate elimina cât mai rapid și mai ușor cu putință.

Așa te asiguri că vei primi întotdeauna informații și direcții, pași pe care va trebui să îi urmezi de la prima la ultima ședință.

2. Vei scăpa mai rapid de păr în anumite zone față de altele

Laserul este mai eficient în a îndepărta părul în anumite zone de pe corp.

De ce? Pentru că fie suprafața este protejată de razele soarelui (axile), fie există porțiuni cu o durată de creștere mai rapidă a părului (de exemplu, părul de pe față crește în două săptămâni).

Acest lucru nu înseamnă că părul nedorit din celelalte zone nu poate fi îndepărtat în totalitate, ci doar că trebuie abordat diferit.

Specialiștii care utilizează dispozitivele laser observă pigmentul pielii, grosimea firului de păr, culoarea lui și aleg cea mai bună metodă de epilare pentru tine.

Doar un profesionist știe să diferențieze și să seteze lungimea de undă (culoarea luminii), lățimea impulsului (viteza obturatorului), dimensiunea spotului (măsurată de obicei în mm) și puterea (fluența) laserului.

3. Rezultatele permanente necesită timp

În ceea ce privește epilarea definitivă, poți vedea rezultate foarte bune după una, două sau trei ședințe, în funcție de caracteristicile individuale, dar rezultatele finale se instalează după încheierea numărului de ședințe recomandate, efectuate în intervalul stabilit.

Există și un protocol de întreținere anuală, însă este posibil ca unele persoane să nu aibă nevoie de mentenanță anuală, ci intervalul să fie mai mare.

Trebuie să ții cont că fiecare este construit diferit, iar schimbările hormonale pot produce dereglări ale creșterii firului de păr.

E important să ai răbdare cu tine și să acorzi timpul necesar efectuării ședințelor de epilare definitivă cu laser, pentru că merită!

Cele mai rapide rezultate le obții atunci când alegi un echipament laser cu adevărat eficient, mai exact: un dispozitiv nou, original, de mare putere, care respectă standardul de aur în epilare, care are încorporat un sistem propriu de răcire pentru a face tratamentul confortabil șamd.

4. Pielea sensibilă și epilarea definitivă cu laser

Dacă te deranjează părul din jurul aureolelor mamare sau din jurul bărbiei, află că îl poți elimina. Inclusiv cele mai sensibile zone ale corpului, unde creșterea firelor de păr poate nu este atât de semnificativă, dar cu siguranță deranjantă, se pot trata folosind tehnologia laser.

Persoanele cu pielea sensibilă pot beneficia de epilarea definitivă cu laser, doar că, un ten sensibil necesită într-adevăr, o atenție diferită față de pielea normală, așa că există abordări specifice.

Încă o dată, este fundamentală expertiza unui specialist, mai ales dacă este vorba despre o piele cu tendințe acneice, cu multe alunițe sau alte anomalii dermatologice.

În general se realizează un test înainte de a începe procedura, pentru a observa posibilele efecte asupra unei pieli atipice.

Din fericire, echipamentele cu laser premium sunt 100% sigure și pentru că au zeci de studii clinice, întinse în ani de zile înainte de a ieși pe piață, care le certifică lipsa de efecte adverse asupra sănătății.

Cele mai mari probleme le produc aparatele vechi și/sau cele de tip replică, nu cele originale.

5. Epilarea definitivă și vara?

Pentru că anotimpul estival este cel în care îți expui pielea cel mai mult, cu siguranță îți dorești o piele fină, dar probabil ai citit că vara nu te poți epila definitiv. Acest lucru era valabil în cazul aparaturii cu laser vechi.

Noile echipamente distrug părul inclusiv pe pielea bronzată, dar este necesară evitarea expunerii la soare cu 10 zile înainte și după ce te epilezi.

Ulterior, te vei împrieteni și cu protecția solară, pentru a elimina riscul de pigmentare nedorită.

6. Aparate de epilare definitivă la tine acasă

Reclamele la aparatele pentru uz casnic îți garantează o piele fină în câteva săptămâni.

Despre acestea trebuie să știi că, deși îți oferă confortul de a te epila acasă, puterea lor nu este nici pe departe măsurabilă cu cea a dispozitivelor cu laser medical, dintr-o clinică specializată, care costă zeci de până la sute de mii de euro.

În plus, acestea folosesc IPL, adică lumină intens pulsată și nu laser.

7. Ce preț are epilarea definitivă cu laser?

Unul dintre motivele care te fac să amâni sau să fii reticent la epilarea definitivă cu laser sunt costurile piperate.

În momentul de față, prețurile la epilare definitivă sunt mai accesibile ca oricând, cel puțin în clinicile SKiN. O ședință de epilare cu laser pornește de la 35 de lei, ai ședințe de test gratuite și rezultate garantate.

Cea mai scumpă epilare definitivă este cea în care investești, fără să vezi rezultatele pe care ți le dorești așadar, alege inteligent, ca să te bucuri de un tratament care îți schimbă viața în bine!

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close