Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Albirea dentară, o soluție la îndemâna oricui

Albirea dentară, o soluție la îndemâna oricui

Atunci când vorbim de dantură, alb este corelat cu sănătos, așa că procedura de albire a dinților este din ce în ce mai solicitată în cabinetele stomatologice.

Albirea dentară, o soluție la îndemâna oricui
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2023   •   13:49

Aspectul estetic al danturii influențează încrederea în sine a pacienților și, odată cu progresul stomatologiei, problema îngălbenirii dinților este acum ușor de rezolvat..

Cauzele îngălbenirii dinților

Anumite băuturi, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau vinul roșu, precum și viciul fumatului sunt printre principalii cauzatori ai îngălbenirii dinților.

Pe lângă acestea, dinții pot fi afectați și de tratamentele cu anumite medicamente, care îi pot păta sau îngălbeni.

De asemenea, igiena orală joacă un rol important în aspectul dinților. O îngrijire necorespunzătoare cu spălare neregulată sau incompletă a dinților, fără mixul dintre periaj și folosirea aței dentare, poate duce la apariția tartului dentar. Tartrul este o acumulare de depozite dure calcificate, ce dau dinților sau gingiilor nuanțe de galben sau chiar maro.

Procesul de albire profesională a dinților

După o evaluare a danturii, medicul stomatolog recomandă tratamentul potrivit pentru albirea dinților.

O tehnologie din ce în ce mai populară și cu rezultate în doar 40 de minute este laserul Epic™ Biolase.

Apreciat la nivel mondial, Biolease utilizează tehnologia wireless, fiind echipat cu un software cu 22 setări clinice, care micșorează vizibil timpul petrecut de pacient pe scaunul stomatologic.

O altă tehnologie foarte folosită este Lampa ZOOM® WhiteSpeed, care oferă rezultate de până la 8 nuanțe mai alb în doar o ședintă. Lampa ZOOM WhiteSpeed este una dintre cele mai rapide modalități de a crea zâmbete mai frumoase.

Riscuri și mituri ale albirii dinților

Procedurile de albire profesională a dinților sunt efectuate sub ghidajul medicului stomatolog și nu afectează smalțul dentar. Totuși, au fost supuse mai multor mituri și potențiale riscuri. Cel mai cunoscut este acela că albirea sensibilizează dinții.

Dinții devin sensibili atunci când dentina, stratul intern și moale al danturii, este expus. În contact cu mâncărurile și băuturile fierbinți sau reci, dar și aerul rece, pacientul simte o stare de disconfort sau chiar durere.

Albirea profesională, însă, efectuată de specialist, nu afectează dinții sau gingiile. Ca efect al tratamentului și a concentrației de peroxid din gelul de albire, unii pacienți pot simți o ușoară sensibilitate pe termen scurt. Însă, în câteva zile, aceste simptome dispar. În plus, medicii recomandă și pastele de dinți cu fluor, desensibilizante, pentru a reduce și mai mult acest efect. Vorbim aici despre o urmare a tratamentului și nu o slăbire a sănătății dentare.

Acest mit a fost întreținut și de soluțiile improvizate de albire, efectuate acasă de pacienți, cum ar fi folosirea bicarbonatului de sodiu, a lămâii, oțetului, turmericului, cărbunelui activ sau peroxidului de hidrogen în concentrații necontrolate. Deși acestea nu au rezultate de albire dovedite, au efect abraziv pentru dinți.

Albirea dinților, o procedură de durată

Întreținuți corect, dinții albi își păstrează aspectul estetic pe o perioadă lungă. Dantura are un aspect sănătos, zâmbetul este strălucitor, iar starea de disconfort de dinaintea albirii dispare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close