Antena 3 CNN Economic Conținut plătit "Antrenorul de respiraţie", prima vizită în România. Patrick McKeown, eveniment unic, la invitaţia dr. Ela Bănică

"Antrenorul de respiraţie", prima vizită în România. Patrick McKeown, eveniment unic, la invitaţia dr. Ela Bănică

Respirația este un aspect esențial al vieții noastre, dar cât de des ne oprim să o analizăm și să înțelegem impactul său profund asupra sănătății și performanței noastre?

"Antrenorul de respiraţie", prima vizită în România. Patrick McKeown, eveniment unic, la invitaţia dr. Ela Bănică
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2023   •   16:02

Cu ocazia unui eveniment de excepție, Patrick McKeown, un pionier în antrenamentul respirației, vine pentru prima dată în România, la invitația Dr. Ela Bănică, fondatoarea Ortho Institute și traducătoarea în limba română a bestseller-ului "Avantajul Oxigenului". Evenimentul aduce în prim-plan importanța respirației corecte și eficiente pentru o viață mai bună şi mai sănătoasă!

Respirația: O Poartă către Sănătate și Performanță

Într-o lume agitată, în care ritmul vieții pare să fie tot mai intens, Patrick McKeown ne împărtășește un adevăr simplu, dar profund: "În loc să respirăm mai repede, trebuie să respirăm încet. În loc să respirăm folosind partea superioară a pieptului, trebuie să respirăm folosind diafragma. Trebuie să respirăm folosind nasul, nu gura. În loc să respirăm mai mult, trebuie să respirăm mai puțin." Aceste cuvinte ne aduc aminte că respirația poate fi o unealtă puternică în gestionarea stresului, în îmbunătățirea somnului, dar şi în scopul creșterii clarității mentale. Despre cât de important este să o realizăm corect se va vorbi şi în cadrul evenimentului în premieră pentru România: Patrick McKeown vă dă întâlnire pe 11 octombrie 2023, la ora 10.00, la CASA OLIMPICĂ din Bucureşti, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, la conferința “Trăiești cum respiri”. Printre altele, puteţi afla că respirația nu este doar un proces fiziologic, ci și o conexiune cu aspectele noastre spirituale și de conștiență, o poartă prin care putem acționa dincolo de timp și spațiu.

Momentele-cheie ale evenimentului includ discursuri susţinute de experţi renumiţi în domeniile structurii faciale şi mecanicii respiraţiei, precum şi sesiuni practice demonstrative pentru îmbunătăţirea respiraţiei.

Ortho Institute: O Abordare Holistică pentru Sănătate și Performanță

Dr. Ela Bănică, gazda evenimentului, este un expert în Ortodonție și Ortopedie Dento-Facială cu o vastă experiență în ghidarea creșterii faciale, dezvoltarea maxilo-facială, respirație, sforăit şi apnee în somn. Cu peste 18 ani de experiență, ea este fondatoarea ORTHO INSTITUTE și a ORTHO FACE - Fundația pentru Sănătatea Căilor Respiratorii și Excelență Craniofacială.

La ORTHO INSTITUTE, credința profundă este că modul în care respiri este modul în care trăiești. Respirația ta poate debloca potențialul, îmbunătăți performanțele academice și sănătatea generală. Prin programele dezvoltate pe baza principiilor elaborate de Patrick McKeown, participanții învață tehnici de autoreglare a respirației și își îmbunătățesc funcționarea mentală și fizică. Programul include și exerciții pentru îmbunătățirea posturii, modelelor de mișcare și funcțiilor musculo-scheletice prin intermediul osteopatiei și exercițiilor fizice.

"Avantajul Oxigenului"

Patrick McKeown, autorul cărții "Avantajul Oxigenului", a pus bazele metodei "Oxygen Advantage", care se concentrează pe reeducarea respirației pentru a utiliza mai eficient oxigenul în corp. Cercetările științifice stau la baza acestei abordări holistice, care aduce beneficii semnificative asupra vieţii. Respirația corectă poate susține funcțiile cognitive, îmbunătățește somnul, întărește sistemul imunitar și reduce stresul. Ea impactează toate sistemele din corp, de la cel circulator și nervos, până la cel endocrin, limfatic, imunitar, digestiv și respirator.

Cartea "Avantajul Oxigenului" oferă instrucțiuni detaliate și informații științifice solide pentru a ajuta cititorii să înțeleagă importanța respirației corecte și să implementeze aceste practici în viața de zi cu zi, devenind astfel o resursă valoroasă pentru oricine dorește să-și optimizeze sănătatea și performanța prin intermediul respirației corecte.

Cu ghidarea experților Patrick McKeown și Dr. Ela Bănică, puteți descoperi cum să vă optimizați respirația pentru o viață mai bună și mai reușită. Așadar, pregătiți-vă să vă deschideți "Poarta Oxigenului" către o viață mai sănătoasă și plină de vitalitate!

Pentru informații despre înregistrare și agenda detaliată a conferinței, vizitați site-ul: https://orthoinstitute.ro

Adresa completă a evenimentului este: CASA OLIMPICĂ, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Bulevardul Mărăști 20A, București 011468, Lângă Arcul de Triumf

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close