Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 4 avantaje ale căminului de bătrâni Asertivo.ro

4 avantaje ale căminului de bătrâni Asertivo.ro

Cu toţii ne-am dori să fim mereu tineri şi să nu simţim sub nicio formă efectele înaintării în vârstă. Din păcate, îmbătrânirea este un proces natural al vieţii şi nu îl putem opri sau inversa.

4 avantaje ale căminului de bătrâni Asertivo.ro
de Georgiana Adam    |    26 Iul 2021   •   17:41

Cu toate că pentru foarte mulţi dintre noi bătrâneţea se traduce prin o perioadă a vieţii când singurătatea şi neputinţa ne vor înconjura, trebuie să gândim pozitiv şi să învăţăm să bucurăm din plin de toate momentele vieţii.

Chiar dacă eşti încă prea tânăr pentru a te gândi la aceasta parte a vieţii tale, întotdeauna trebuie să ai în vedere o modalitate de îngrijire a persoanelor vârstnice din familia ta.

Este important să ştii că îngrijirea unei persoane vârstnice, indiferent că ne referim la părinţi sau bunici, nu este lucru simplu, mai ales dacă ţinem cont şi de problemele de sănătate sau nevoile speciale pe care aceasta le-ar putea avea.

De ce spunem că nu este un lucru simplu? În primul rând, pentru că suntem mereu pe fugă, iar stilul de viaţă modern nu ne lasă prea mult timp liber nici pentru a ne ocupa de treburile zilnice de acasă. Iar un bătrân are nevoie mai mereu de cineva în preajma lui.

Chiar dacă ideea de cămin de bătrâni nu pare la prima vedere o variantă viabilă, pentru acest lucru ar putea părea o distanţare faţă de cei dragi, în unele situaţii această idee poate fi o soluţie mai mult decât excelentă.

Pentru că în România ideea de cămin de bătrâni pare o idee exagerată şi un gest de descotorosire, împreună cu cei de la AsertivO îţi vom prezenta în continuare 4 motive pentru care această idee este una excelentă si care le va permite celor dragi nouă să se bucure din plin de această perioadă din viaţa lor.

Dar înainte de toate hai să îţi povestim puţin despre caminul de batrani Asertivo.ro şi despre facilităţile de care aceştia dispun. AsertivO nu este doar un cămin de bătrâni, ci este un centru de îngrijire şi de recuperare destinat seniorilor.

Pentru că singurătatea este una din principalele griji ale bunicilor şi chiar ale părinţilor noştri, pe lângă serviciile medicale şi cele de îngrijire, cei de la AsertivO vin în întâmpinarea vârstnicilor şi cu un loc primitor, cu oameni şi cu activităţi menite să alunge singurătatea şi să aducă în locul ei numai momente liniştite şi fericite.

Mai precis, cei de la AsertivO reuşesc să transforme un loc numit centru de bătrâni, în acasă.

Centrul de bătrâni AsertivO dispune de facilităţi de top. Mai mult decât atât, oferă posibilitatea vârstnicilor de a beneficia de şedinţe de masaj şi kinetoterapie, dar şi diverse activităţi ocupaţionale, plimbări în aer liber şi oportunităţi de socializare cu alte persoane care au preocupări similare.

Dar hai să revenim la cele mai importante motive pentru care un cămin de bătrân este o idee excelentă pentru vârstnicii din viaţa ta.

  1. Camere confortabile şi dotări de top

La bătrâneţe confortul este o cerinţă obligatorie pentru toţi vârstnicii. Iar noi, cei tineri, ar trebui să ne asigurăm că ei au parte de tot confortul necesar.

AsertivO este unul din cele mai bine dotate, dar şi cele mai confortabile, centre de bătrâni de pe raza municipiului Bucureşti. Mai mult decât atât, acesta oferă condiţii hoteliere de 4 stele. Dintre dotările căminului AsertivO menţionăm:

  • Paturi medicale;

  • Lifturi;

  • Camere în regim single;

  • Sala de kinetoterapie;

  • Bibliotecă;

  • Video-proiector;

  • Sala de activităţi

  • Parcare, grădină şi terase.

  • TV;

  • Telefon;

  • WI-FI.

  • Şi multe, multe altele.

  1. Socializare

Aşa cum îţi spuneam anterior una din principalele frici cu care se confruntă majoritatea bătrânilor este frica de singurătate. Într-un centru destinat persoanelor vrâstnice socializarea, dar şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos sunt principalele activităţi.

AsertivO crede şi promovează, de altfel, un stil de viaţă viaţa activ şi independent. Prin urmare, le oferă rezidenţilor săi posibilitatea de a socializa cu alte persoane vârstnice care împart aceleaşi preocupări similare. Dar şi alte activităţi, precum:

  • Kinetoterapie;

  • Plimbări în aer liber;

  • Ergoterapie;

  • Arterapie;

  • Meloterapie;

Mai mult decât atât, specialiştii centrului împreună cu rezidentul şi membrii familiei acestuia elaborează un plan săptămânal personalizat, în funcţie de dorinţele, dar şi de nevoile rezidentului.

  1. Îngrijire medicală

Îngrijirea medicală a vârstnicilor este fără dar şi poate principalul motiv de îngrijorare al familiei, dar şi principalul avantaj al unui centru e bătrâni. Într-un centru de seniori, părinţii sau bunicii tăi vor avea parte de atât îngrijire medicală, cât şi de igienă personală de care au nevoie.

  1. Masă caldă

Un alt avantaj pe care îl aduce un centru de seniori în viaţa vârstnicilor este reprezentat de mesele calde şi gustările servite. Cei de AsertivO pregătesc zilnic în restaurantul lor intern 3 mese şi 2 gustări. Meniul săptămânal este elaborat de medicul centrului şi personalizat în funcţie de starea de sănătate şi restricţiile a rezidentului

Plasarea unei persoane dragi ţie într-un centru de bătrâni nu ar trebui privită ca o descotorosire, ci dimpotrivă ar trebui privită ca un act de dragoste. De ce? Pentru că într-un astfel de centru vârstnicii beneficiază de toată atenţia de care au nevoie, inclusiv atenţie şi îngrijire medicală atunci când situaţia o cere. În plus, datorită activităţilor de socializare vârstnicii nu se vor mai simţi singuri.

Dacă ai nevoie de informaţii suplimentare, îţi recomandăm să intri în legătură cu echipa AsertivO. Toate datele de contact, dar şi dotările şi facilităţile pe care centrul AsertivO le oferă, le vei găsi pe site-ul Asertivo.ro.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close