Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cădița de duș, aşa o alegi pe cea potrivită

Cădița de duș, aşa o alegi pe cea potrivită

Viața modernă, lipsa timpului și uneori a chefului, ne motivează să găsim soluții rapide de a duce la bun sfârșit task-urile zilnice, chiar și când vine vorba de igiena zilnică.

Cădița de duș, aşa o alegi pe cea potrivită
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2022   •   16:41

Nu doar lipsa spațiului în baie ne facem să optăm pentru o cabină de duș, ci și lipsa timpului pentru a ne face ritualul de îmbăiere după o zi istovitoare petrecută la birou.

De cele mai multe ori, chiar și dacă în camera de baie există cadă, mulți dintre noi preferăm să ne facem un duș rapid, înainte de culcare. Astfel, majoritatea spațiilor care au nevoie de (re)amenajare au în centrul atenției cabine de duș, mult mai practice, cu cadite de duș potrivite.

Noul design interior pentru camera de baie are în centrul atentiei nu doar conceptul de relaxare, cât și pe cel de curățenie, prin faptul că au fost redefinite și revitalizate concepte și au apărut noi necesități.

Astfel, alegerea unei cădițe de baie potrivite trebuie să aibă în vedere mai multe criterii legate de dimensiune, material, preț și tipul de cabină de duș.

Alegerea căzii de duș în funcție de material

Tehnologiile moderne permit crearea cădițelor din materiale plastice (precum acryl sanitar, Polipropilenă armată cu fibre de sticlă), ceramică sau porțelan sanitar, piatră naturală, oțel emailat sau alte materiale compozite, care permit o gamă largă de aplicații. La mare căutare sunt modelele de căzi de duș realizate din acryl, dat fiind că sunt foarte ușor de întreținut, iar durabilitatea variază în funcție de brandul de la care o cumperi.

Alegerea cădiței de duș în funcție de tipul cabinei

În funcție de amplasare, cabinele de duș pot fi de nișă (prevăzute cu 3 pereți din sticlă și ușă de acces), cabine de colț, cabine în fața zidului sau cabine de duș de tipul “walk-in”. În acest caz, cada de duș nu este amplasată pe pardosea, ci îngropată, fiind creată din substanțe dure și impermeabile.

Alegerea cădiței de duș în funcție de dimensiune și formă

Sunt foarte multe tipuri de cădițe de duș, pe care le găsești și la Sanotechnik: dreptunghiulare, rotunde, pătrate, semirotunde, ba chiar și modele mai aparte - în forma literei D, pentagonală trapez, hexagon, combinat. Din punct de vedere al dimensiunii, cel mai des întâlnite sunt cădițele de duș de 80 x 80 cm sau 90 x 90 cm.

Prețul

În ceea ce privește cădițele de duș, prețul dictează calitatea. Altfel spus, cădițele din acryl sanitar sunt mult mai ieftine față de cele din polipropilenă sau chiar din piatră.

Costurile de întreținere

Un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când alegi o cădiță de duș este ușurința întreținerii. Acest lucru depinde, în mare măsură, de materialul din care este creată, finisajul și condițiile de funcționare. Spre exemplu, căzile din acryl, având o suprafață lucioasă, sunt mult mai ușor de întreținut, dat fiind că apa alunecă și nu reține praful. În plus, aceste căzi sunt extrem de ușor de reparat, spre deosebire de căzile din compozit, care au nevoie de o curățare specială.

Locul de funcționare

Și aici cădițele de duș sunt variate. Există cădițe de duș pentru spații publice (hoteluri) și pentru proiecte rezidențiale. Dacă cele pentru locuințe sunt alese mai mult în funcție de design, cele destinate spațiilor publice trebuie să fie realizate din materiale rezistente și să fie ușor de întreținut.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close