Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care sunt secretele unei relații de cuplu fericite

Care sunt secretele unei relații de cuplu fericite

Rare sunt acele relații de cuplu care sunt cu adevărat fericite. Formula fericirii în cuplu se caută de mulți ani, însă până la urmă nu este un secret că bunăstarea relației depinde de comunicarea dintre cei doi și înțelegerea pe care o au.

Care sunt secretele unei relații de cuplu fericite
de Georgiana Adam    |    14 Sep 2021   •   10:30

Într-o relație fericită, bărbatul și femeia sunt constant interesați unul de celălalt. Chiar dacă împrejurimile îi țin, uneori, la distanță, sau dacă nu acordă suficientă atenție nevoilor partenerului, un cuplu trebuie să fie bine închegat pentru a trăi și momente de fericire. Chiar și atunci când fiecare dintre ei are nevoie de spațiu.

Dacă doar unul dintre parteneri depune eforturi pentru a întreține relația, nu este suficient. E nevoie de implicarea amândurora, de dedicare și, mai ales, de o comunicare constantă și atenție, ca să existe înțelegere și să fie mereu flacăra aprinsă.

Există dovezi științifice care atestă că un cuplu este fericit când există cât mai multe trăsături comune. Așadar, indiferent de comportament, fericirea trebuie să vină natural, atât timp cât există asemănare și confort în ceea ce privește exprimarea sentimentelor.

Dragostea este doar primul pas

Fericirea în cuplu nu se bazează doar pe iubire. Studiile spun că „dragostea durează 3 ani”, însă un cuplu cu adevărat fericit trebuie să mențină relația pe toată durata vieții. Prin urmare, puține sunt cuplurile care ajung fericite la bătrânețe, în timp ce majoritatea își continuă viața împreună din comoditate. 

Pentru a găsi persoana potrivită, trebuie identificate acele nevoi ale fiecăruia care au apropiat partenerii. Nu doar împrejurimile, ci și deschiderea dintre cei doi, respectiv ascultarea activă, empatia și interesul.

O relație fericită nu înseamnă doar fericire în dormitor

Activitatea intimă este o parte semnificativă din viața unui cuplu, însă nu reprezintă totul. Fie că bărbatul consumă pastile pentru potență pentru a avea o performanță ieșită din comun în dormitor, partenera pune preț pe latura emoțională mai mult decât pe cea fizică. El trebuie să creeze o legătură emoțională puternică pe care să o mențină, trebuie să creeze impresia partenerei că este tot timpul dorită pentru a o face fericită. 

O femeie simte nevoia de afecțiune, de protecție și de siguranță. În momentul în care partenerul ei se simte prea liber pentru a petrece timp cu ea, începe să simtă o nesiguranță care o poate îndepărta. 

Așadar, unul dintre secretele unei relații fericite în cuplu este timpul petrecut împreună, respectiv importanța pe care i-o acordă bărbatul partenerei.

De cele mai multe ori, femeia se simte mult mai implicată emoțional, însă se simte blocată în momentul în care nu are același răspuns din partea partenerului. 

O viziune comună, un viitor împreună

Fericirea în cuplu înseamnă siguranța că există un viitor împreună. Dacă partenerii au viziuni diferite asupra viitorului și nu își văd evoluția împreună, atunci nu putem vorbi decât despre fericirea de moment. 

De aceea cele mai multe cupluri tinere se despart, pentru că nu au o viziune comună despre viitor. Trăiesc clipa, însă nu acordă suficientă atenție și efort pentru a menține flacăra aprinsă peste ani. Există tentații și chiar momente de îndoială, care pot dăuna unei relații. De aceea, aceste lucruri trebuie prevăzute din timp, pentru că despărțirea este, de multe ori, vină comună, nu doar inițiativa unuia dintre parteneri.

Fericirea înseamnă definirea rolului fiecăruia

Un cuplu fericit este un cuplu asumat, în care fiecare partener are responsabilități pe care și le îndeplinește. „Eu sunt responsabilă cu gătitul, iar tu ești responsabil de curățenie”, poate fi un consens asupra căruia cei doi să se înțeleagă. Sau, poate unul dintre ei se ocupă de casă, celălalt de carieră. Însă, în momentul în care cei doi se calcă în picioare pe același obiectiv, lăsând alte aspecte neîndeplinite, apar neînțelegeri care pot duce la frustrări acumulate.

Fericirea în cuplu ține de comunicare și înțelegere. Este un limbaj comun pe care amândoi trebuie să îl vorbească. Spre exemplu, dacă vine vorba de alegerea unui produs potrivit pentru a spori performanțele în dormitor, partenerul în cauză trebuie să aleagă soluția potrivită. Poate lua ca punct de reper câteva din cunoscutele ingrediente pastile potență Pops, în funcție de dorințele sale de a performa în dormitor.

Concluzia? O rețetă optimă pentru fericirea în cuplu nu există. Dimpotrivă, aceasta se adaptează în funcție de nevoile partenerilor, deoarece fiecare om este diferit. Nu putem spune că polii opuși se atrag sau că plictiseala alungă afecțiunea, cât timp cei doi sunt pe aceeași lungime de undă.

Așadar, fericirea în cuplu se construiește în timp și este efectul unui interes continuu pe care fiecare partener îl acordă celuilalt. Pentru a fi cu adevărat fericit într-o relație, este nevoie de un efort comun, timp petrecut împreună, o bună cunoaștere și atenție la nevoile fiecăruia. Restul lucrurilor care atestă că un cuplu este fericit, vin deseori de la sine.

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close