Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Corpuri de iluminat care îți pot schimba total locuința

Corpuri de iluminat care îți pot schimba total locuința

Locuința este propriul sanctuar pentru multe persoane, locul în care se retrag după o zi grea de muncă, unde se simt cel mai bine și cel mai în siguranță, unde se pot odihni și relaxa așa cum vor, alături de cine vor, unde pot face tot ceea ce preferă, fără a fi deranjați sau opriți de altcineva.

Corpuri de iluminat care îți pot schimba total locuința
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   14:09

A organiza o locuința așa cum ne dorim nu este ușor însă nici imposibil. Este nevoie înainte de toate, de dorința de a face asta.

Pentru că multe dintre lucrurile dintr-o casă pot fi inlocuite dacă se învechesc, își pierd din proprietăți sau nu ne mai plac, nu este nevoie să mergem mereu direct spre cele mai scumpe și să ne axăm pe aspect și cât de mult ne-ar putea ajuta să obținem ce vrem.

De altfel, pentru a putea face economii mai mari, ar fi de preferat ca în unele aspecte să alegem ceva mai ieftin dacă știm ca oricum va fi nevoie să fie înlocuit în mod constant. Desigur, asta diferă de la caz la caz.

De multe ori facem alegeri greșite și pentru că nu avem la dispozitie locurile potrivite din care să cumparăm ceea ce avem nevoie și astfel ne mulțumim și cu mai puțin.

Luând în calcul toate aspectele importante, există numeroase lucruri ce ne pot ajuta să ne amenajăm locuința așa cum vrem. Lumina naturală de exemplu, este atât benefică cât și periculoasă pentru multe obiecte, atât la exterior cât și la interior, prin acțiunea constantă a razelor UV.

Astfel, poziționarea casei așa cum trebuie ne va ajuta să ne protejăm mai bine podelele, mobilierul și alte lucruri de prin casă. Desigur, dacă alegem ferestre de calitate, putem limita acest pericol și mai mult, așadar, trebuie să ne gândim atent la orice.

În ceea ce privește starea de bine, da, lumina naturală ne face bine însă ne poate deranja uneori, mai ales că o dată cu trecerea orelor, pe masură ce soarele apune, și direcția în care lumina va bătea în camere se va schimba și astfel, este posibil să nu fie pe placul nostru.

Așadar, este mai bine, atunci când avem nevoie, să utilizăm alte surse de iluminare, acestea fiind găsite într-o mare varietate de modele și de moduri de funcționare. De la becurile clasice, cu incandescență și până la LED-uri , acestea pot oferi un spectru larg de culori și de intensități luminoase și astfel, putem obține foarte ușor într-o cameră o lumină care să ne ajute să ne simțim mai calmi, să ne ajute să dormim cât mai bine sau cu ajutorul căreia să ne desfășuram anumite activități mai bine.

Fara îndoială că rolul multor corpuri de iluminat este mai mult estetic și nu neapărat funcțional și totodată, nu toate au prețuri foarte mari în comparație cu aspectul acestora dar și a funcționalității lor. Ca și lumina oferită de becurile utilizate, și corpurile în sine vin în nenumarate culori, în funcție și de materialele din care sunt realizate, de formă, marime, design și așa mai departe, oferind astfel lumină de o anumită culoare.

Fie că ne place simetria sau nesimetria, un mediu mai colorat sau unul mai incolor, care să ne îmbie la somn și relaxare, mai multă lumină sau mai puțină, putem alege din sute de corpuri de iluminat Domicilio.ro, care să ne transforme cu adevărat casa în ceva impresionant.

Ca și în alte domenii, și în alegerea lumiozității și astfel și a corpurilor de iluminat, există persoane care au multă experiență și ne pot oferi cele mai bune soluții pentru locuința noastră. Acestea diferă nu doar de la preferințele unei persoane la alta ci și de la o cameră la alta, ca de exemplu, între un dormitor și un living, este bine să alegem lumina diferită, și ca intensitate dar și ca și culoare.

Luând de exemplu livingul, acesta reprezintă un spațiu în are pot fi desfășurate numeroase activități, de la a urmări un film, ziua sau seara, fără lumina de afară atât de deranjantă până la a organiza o petrecere sau un eveniment important. Și astfel, de la un caz la altul, este bine să putem oferi atmosfera potrivită.

În prezent, mai ales din punct de vedere al designului, putem alege corpuri de iluminat atât pentru tavan cât și pentru pereți sau podea, tot cu scop estetic, desigur. De la candelabre și plafoniere până la aplice de perete, veioze sau lampadare. Acestea trebuie alese și pentru a ne oferi un management al cablurilor cât mai bun astfel încât să fie pastrat un aspect cât mai îngrijit și plăcut la vedere.

Potrivit experților din domeniu, nu contează atât de mult cantitatea de lumină oferită de un corp de iluminat cât calitatea acesteia. Iar dacă ar fi să facem o analiză atentă a acestei afirmații, am fi cu toții de acord, pentru că, așa cum am precizat și mai sus, există astfel de sisteme care să ne ajute să ne odihnim mai bine, să avem un somn mai intens și mai sănătos, primind în acelalși timp și un aport de beneficii oferite de acea lumină.

De altfel, prin alegerea intensității corecte, evităm să producem daune și la nivelul ochilor, pentru că și acest lucru se poate întâmpla atunci când lucrăm în spații cu lumină puternică sau care are un spectru ce nu este preferat de ochii noștri.

Prin alegerea unui magazin profesional, ne putem organiza locuința exact așa cum vrem în ceea ce privește corpurile de iluminat, oferindu-i un aspect modern, primitor și sănătos.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close