Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Creditul ipotecar 2022 mai ieftin ca accesarea unui credit Noua Casă 2021

Creditul ipotecar 2022 mai ieftin ca accesarea unui credit Noua Casă 2021

Un mit care s-a perpetuat de-a lungul timpului în rândul celor care au dorit să acceseze un credit pentru o locuință a fost acela că programul Noua Casă este mai accesibil financiar decât Creditul Ipotecar.

Creditul ipotecar 2022 mai ieftin ca accesarea unui credit Noua Casă 2021
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2022   •   17:10

Astăzi demontăm acest mit, deoarece cifrele arată faptul că un credit ipotecar este varianta cea mai avantajoasă de achiziționare a unui imobil.

De ce să te limiteze programul Noua Casă cu un plafon fix permis pentru împrumut, când te poți bucura de avantaje de nerefuzat prin accesarea unui Credit Ipotecar?

Avantajele creditului ipotecar vizează suma pe care o poți solicita, dobânda creditului pe care dorești să-l obții, gradul de îndatorare, precum și perioada de rambursare:

  • Poți solicita o sumă oricât de mare, atât timp cât respecți gradul de îndatorare calculat conform veniturilor tale.

  • Brokerul de credite poate negocia pentru tine* dobânda creditului ipotecar cu banca, chiar dacă dobânzile de pe piața financiar-bancară sunt competitive. Acesta îți poate obține un credit ipotecar în 2022 chiar mai ieftin decât era Noua Casă în 2021 (*valabil în anumite condiții și doar pentru o anumită categorie de clienți).

  • Pentru accesarea unui credit ipotecar, avansul standard este de 15% însă pe piața financiar-bancară din România poți accesa și credite ipotecare fără avans (finanțare 100%), dacă poți garanta cu un imobil suplimentar.

  • Dacă dispui de venituri din străinătate, acestea sunt și ele luate în calcul la anumite bănci care acordă credite ipotecare, cu sau fără codebitor cu venituri din România.

  • Poți avea un grad de îndatorare mai mare decât cel de la programul Noua Casă, pentru creditul ipotecar acesta ajunge la maximum 55% din venituri.

  • Poți beneficia de o perioadă de rambursare de până la 35 de ani (atât timp cât vârsta ta este de maximum 70 de ani atunci când termini creditul de achitat).

  • Dacă te hotărăști să achiți anticipat suma solicitată, băncile NU vor percepe dobânzi.

  • Te bucuri de condiții mai relaxate la creditul ipotecar față de cel de la Noua Casă. Accesând un credit ipotecar, poți oricând refinanța, închiria sau vinde imobilul achiziționat cu banii obținuți din împumut.

Creditul ipotecar cu cea mai mică dobândă de pe piață este soluția de finanțare potrivită atunci când îți dorești să achiziționezi locuința visurilor tale.

Instituțiile financiare din România pun la dispoziția celor interesați oferte de creditare competitive, pentru ca tu să poți accesa posibilități de finanțare avantajoase și în cele mai bune condiții. Pentru a economisi timp și pentru a te asigura că primești oferta potrivită nevoilor tale, un broker de credite te poate sprijini pe tot parcursul procesului de accesare a creditului ipotecar.

Iată concret și matematic diferențele dintre creditul Noua Casă și creditul ipotecar prin intermediul acestui exemplu de calcul:

Demn de menționat este faptul că avansul de 15% devine obligatoriu pentru creditul NOUA CASĂ dacă suma creditul este mai mare de 70.000 euro.

Care este rolul brokerului de credite? 

  • Brokerul de credite cunoaște condițiile de creditare și de eligibilitate ale fiecărei bănci, astfel va putea identifica rapid oferta și banca potrivită nevoilor tale.

  • Un broker de credite va lua în considerare următoarele condiții de creditare atunci când îți analizează profilul: vechimea în câmpul muncii, vechimea la actualul angajator, valoarea minimă acceptată a veniturilor, vârsta maximă acceptată a codebitorului (acolo unde este cazul), vârsta maximă acceptată a viitorului debitor, tipurile de venituri eligibile și multe altele. Deoarece aceste condiții diferă de la o bancă la alta, este esențială experiența brokerului. Cu o experiență de ani de zile în acest domeniu, brokerul de credite află imediat modificările și update-urile ofertelor bancare și cunoaște în detaliu toate modalitățile de obținere a unui credit. 

  • După analiza preliminară, brokerul de credite îți poate spune PE LOC dacă poți sau nu să fii creditat. Iar ceea ce este foarte important, analiza preliminară realizată de un broker NU îți afectează scorul FICO.

Cum te ajută un broker de credite să obții un credit ipotecar avantajos pentru tine?

  • Îți oferă explicații financiar-bancare complete despre ofertele de creditare, contractele de credit, procesul de creditare, pașii până la obținerea creditului și explică care sunt costurile pentru obținerea creditului ipotecar (avans, evaluare imobil, diverse taxe notariale, etc). Serviciile unui broker de credite profesionist sunt 100% gratuite, fără costuri ascunse, transparență garantată.

  • Te ajută să alegi cea mai bună ofertă de creditare, astfel încât să accesezi creditul potrivit pentru tine și contextul tău financiar.

  • Îți întocmește dosarul de credit, îl depune la bancă și îi urmărește evoluția, iar atunci când situația o cere intervine pentru a facilita și eficientiza procesul de creditare.

  • Îți oferă servicii de creditare profesioniste, deoarece un broker de credite este autorizat și înregistrat la ANPC ca intermediar de credite.

  • Intermediază și obține creditul ipotecar pentru tine în aproximativ 2-3 săptămâni (dacă imobilul identificat și actele imobilului sunt în regulă).

  • Se pliază pe programul tău, se poate deplasa la tine acasă sau la muncă pentru semnarea diverselor documente.

  • Îți poate recomanda (dacă este cazul) alte servicii adiacente: notar, evaluator, cadastrist, agent imobiliar.

  • Îți facilitează întreg procesul de obținere a unui credit ipotecar. Dispui de toate băncile într-un singur loc, nu alergi de la o bancă la alta, nu te stresezi așteptând să-ți vină rândul, beneficiezi de asistență permanentă, fără costuri suplimentare.

  • Te poate ajuta la reducerea anumitor costuri și simplificarea procesului de creditare.

AVBS Credit, companie de brokeraj de credite cu aproape15 ani de experiență în domeniu și un portofoliu de peste 30 de parteneri bancari și non-bancari, dispune de peste 150 de oferte de creditare. Este cunoscut faptul că în 2021 a intermediat credite în valoare de 68,4 milioane de euro, din care 52 de milioane de euro au fost ipotecare, apropiindu-se de 400 milioane de euro intermediați în toți anii de activitate.

Specialiștii AVBS Credit ne mărturisesc faptul că aproape 76% din volumul total de credite intermediate sunt ipotecare și doar 10% din creditele intermediate sunt prin programul guvernamental Noua Casă. Anul 2021 a fost unul deosebit pentru AVBS, compania depășind 1.200.000 de euro cifră de afaceri.

Clienții AVBS Credit se bucură de servicii de brokeraj bancar transparente, 100% gratuite şi cu avantaje nete (economie de timp și resurse, siguranţă crescută, accesarea creditului potrivit, ofertă de creditare conform contextului financiar al clientului).

Dacă și tu vrei să accesezi un credit ipotecar pentru achiziționarea locuinței tale de vis, ne poți contacta la: [email protected] sau la telefon 021.230.43.43.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close