Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi cabinetul stomatologic potrivit pentru o albire dentară?

Cum să alegi cabinetul stomatologic potrivit pentru o albire dentară?

Vizitele la dentist sunt adevărate provocări și par a fi trecute pe lista senzațiilor tari pentru mulți dintre noi. Însă, în momentele în care simți că ai un disconfort, o problemă estetică sau o afecțiune, îți iei inima în dinții și decizi să-ți faci o programare.

Cum să alegi cabinetul stomatologic potrivit pentru o albire dentară?
de Georgiana Adam    |    12 Ian 2021   •   20:20

Cauți cabinete stomatologice din zona ta, citești review-uri pentru a te asigura de calitatea serviciilor și îți întrebi cunoscuții. Cu toate acestea, este puțin dificil să alegi din prima un cabinet dentar conform dorințelor tale. Fiecare persoană are anumite sensibilități cu care doar medicul său stomatolog este obișnuit. 

Ei bine, atunci ce este de făcut?

Cauți un loc în care să găsești persoane dedicate, cu o stare de spirit bună, empatice și care sunt pregătite să accepte provocări alături de tine. În acest cabinet stomatologic te vei simți relaxat și gata pentru orice procedură pentru ca dinții tăi să-și recapete culoarea de un alb de invidiat. Atunci când te-ai hotărât că ai nevoie de un tratament stomatologic și ești temător, locul în care mergi pentru rezolvarea problemei este foarte important. O atmosferă caldă, relaxantă și primitoare îți va alunga temerile și vei ști că urmează ce este mai bun pentru dantura ta. 

Desigur, dacă intenționezi să îți faci o albire dentară menită să-ți redea zâmbetul radiant și încrederea în tine, trebuie să alegi o clinică în care se afla un medic specialist. Este de bun augur ca medicul tău să-ți explice pas cu pas procedura pe care o realizează pentru tine. Astfel, te vei simți mai confortabil și vei avea o stare de spirit mai bună.

“Noi recomandăm adeseori albirea dentară, dar este important pentru un viitor pacient să cunoască limitele acestui tip de tratament - de exemplu, dacă ai coroane de acoperire sau plombe, acestea nu se vor albi. De aceea, este foarte important să se știe că albirea este un tratament care se realizeaza la începutul planului de tratament, pentru ca viitoarele restaurari estetice sa se adapteze la noua culoare pe care o vor avea dinții.” 

- ne povestește Alexandra Mircea, medic stomatolog specialist parodontologie și estetică dentară.

În ceea ce privește albirea profesională, rezultatele vor fi uimitoare, dacă post-tratament ții cont de sfaturile stomatologului și respecți un set de reguli nu foarte dificile.

În afara indicațiilor ce trebuie urmate, mai este necesar să cunoști câteva informații ce vizează albirea dinților. 

1. Dacă procesul este realizat sub atenta supraveghere a unui doctor stomatolog, care folosește geluri și tratamente de calitate, albirea se va realiza în siguranță și nu va provoca leziuni la nivelul gingiilor.

2. Albirea dentară realizata corect (cu substanțe potrivite, pentru perioade de timp corecte, și la interval de cel puțin un an) nu va afecta dinți. Este adevărat faptul că după procedeul de albire este posibil ca dinții sa fie mai predispuși la disconfort pentru o perioadă de până la 48-72 de ore - dar exista gel desensibilizant, care contracarează și acest efect. În acest interval, trebuie să le acorzi o atenție sporită și să eviți alimente care să-i păteze, precum sosul de roșii sau sfecla, vin, cafea, ceai sau tutun.

3. Trebuie să fii conștient/ă că rezultatul albirii rezistă în timp, însă nu este permanent. Pentru a-ți menține dinții albi și sănătoși trebuie să-ți formezi o rutină. Curățarea adecvată și vizitele la stomatolog sunt cheia succesului în ceea ce vizează păstrarea dinților albi.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close